Hoppa till sidans innehåll

SKF:s Tränarkonvent

Här hittar ni presentationer och dokumentation från SKF:s Tränar- och Ledarkonvent som arrangeras årligen.
  • Uppdaterad: 21 FEB 2018 10:51

SKF:s Tränarkonvent 2019

Boka in helgen 18-20 januari på Bosön i Stockholm. En helg som kommer att byggas upp efter de lärdomar som följde 2018 års upplaga då vi var rekordmånga deltagare. För att göra programmet så relevant som möjligt för alla kommer vi 2019 att dela upp de flesta av passen i mindre och valbara spår med olika teman. Mer innehåll att välja bland och mindre grupper. Fler och bättre möjligheter till diskussioner inom såväl breda som smala områden.

Vi återkommer med inbjudan och program!

Tidigare Tränarkonvent

Nedan hittar ni dokumentation från Tränarkonvent från 2015 och framåt.

SKF:s Tränarkonvent 2018

2018 års Tränarkonvent gick av stapeln 20-21 januari på Bosön med rekordmånga deltagare som tillsammans bidrog till en härlig och psotiv stämning. Några av presentationerna:

2017, 13-15 januari, Bosön, Stockholm

En välfyllld helg som startade redan fredag kväll med en träff för Unga Tränare och sedan fortsatte med både SKF:s Tränar & Ledarkonvent och Tävlingsarrangörsträff för Slätvatten. Nedan hittar ni helgens olika presentationer och annat material.

2016, 16-17/1, Stockholm

Anna Bjerkefors och Johanna Rosén föreläste om biomekanik, vikten av rörlighet och funktion både ur ett teknik- och effektivitetsperspektiv men även ur ett skadeperspektiv. Dels utifrån deras egen forskning när de på uppdrag av ICF tagit fram ett klassificeringssystem för Parakanot men även utifrån en sammanfattning av internationell forskning. Ta del av deras presentation här:Kajakpaddling ur ett forskningsperspektiv. De hänvisade även till en forskningsartikel på området "Axelsmärta i samband med slätvattenpaddling" av Anette Johansson m.fl som ni kan ta del av här.

Tommy Karls och Charlotta Åkerblom blandade kortare föreläsningsinslag med en hel del gruppuppgifter och även lite teaterinslag på området ledarskap och prestationsklimat. Deras pass byggde framförallt på de gruppövningar som genomfördes men de de bilder de backade upp med hittar ni här.

Bo Berglund rundade av lördagen med ett pass om Antidoping, ni hittar hans presentation här: Nationellt och Internationellt Antidopingsarbete.

Mikael Mattsson fick tre timmar att kännas som en när han föreläste på temat optimal träningsplanering. Ni hittar de bilder han byggde sin presentation på här.

Mats Johansen presenterade Kanotgymnasiets verksamhet, där han bl.a. lyfte fram "Ungerska hjulet" som en del av deltagarna sen frågat efter, så vi lägger ut det här: Ungerska Hjulet. För mer information om KG och kontaktuppgifter till tränarna, se här

2015, 31/1-1/2, Stockholm

Anna Frohm, Anna Åberg och Linda Nilsson bjöd på en givande dag med fokus på Hel och Frisk - Funktionell Träning med inriktning mot Skulder- och bålstabilitet samt rörlighet och styrka.

Forskning och skadeförebyggande arbete 

Göran Kenttä, Anders Ekstrand och Cecila Åkersdotter lotsade oss genom en dag med inriktning mot Idrottspsykologi i vardag och vid mästerskap.

Motivationsklimat, Samtal inom idrotten och Hållbart ledarskap

Skribent: Dag Johansson

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info