Hoppa till sidans innehåll

Elitidrott & Studier


För dig som kombinerar din elitsatsning med studier på postgymnasial nivå finns ett antal initiativ runtom i landet som erbjuder en stödapparat för att underlätta kombinationen elitidrott och studier. Flera kanotister som studerar i Stockholm eller Malmö/Lund har blivit antagna till Sport Campus Sweden respektive Malmö Idrottsakademi som tillhandahåller en stödapparat för elitsatsande idrottare som pluggar. 

Riksidrottsuniversitet och Elitidrottsvänliga Lärosäten

Riksidrottsförbundet (RF) samarbetar med ett antal olika lärosäten som certifieras som Riksidrottsuniversitet (RIU) eller Elitidrottsvänliga lärosäten (EVL). Vid dessa högskolor/universitet har du som elitidrottare goda möjligheter att kombinera din satsning med studier. Mer om RF:s arbete på området hittar du här. Även icke-certifierade lärosäten har såklart möjlighet att erbjuda bra upplägg för att kunna kombinera studierna med en elitsatsning även om det inte alltid finns en lika formell struktur runt kombinationen.

För att ansöka till RIU/EVL ska ett intyg fyllas i och skrivas under av Svenska Kanotförbundet. Är du på gång att söka till RIU/EVL fyller du i intyget, skriver ut och skickar till SKF för godkännande och underskrift. Skicka intyget till Dag Johansson på This is a mailto link för komplettering och underskrift. Du får sedan tillbaka intyget för att skicka in till skolan. Du hittar intyget, som du fyller i på webben här.

Det krävs att du håller internationell klass för att bli antagen, alternativt har potential för internationell klass på sikt. Bedömningen görs av SKF, vid behov i samspråk med RF, och kan variera beroende på vilken gren den aktive tillhör och vilket behov som finns för anpassade studier, vilket kan variera från gren till gren beroende på träningsvolym, tävlingsfrekvens etc.

Dubbla karriärer

Dubbla karriärer handlar om att kombinera sin elitsatsning med studier. RF, tillsammans med ett antal lärosäten, gör ett stort jobb på området och har bl.a. fastslagit Nationella Riktlinjer för elitidrottares Dubbla Karriärer där det finns mycket information att ta del av för den intresserade. Ni hittar riktlinjerna här: Nationella Riktlinjer - elitidrottares Dubbla Karriärer

Kontaktperson

SKF:s kontaktperson för elitidrott och studier är Dag Johansson

Uppdaterad: 16 MAJ 2018 17:47 Skribent: Dag Johansson

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info