Hoppa till sidans innehåll

Elitidrott & Studier


För dig som kombinerar din elitsatsning med studier på postgymnasial nivå finns ett antal initiativ runtom i landet som erbjuder en stödapparat för att underlätta kombinationen elitidrott och studier. Flera kanotister som studerar i Stockholm eller Malmö/Lund har blivit antagna till Sport Campus Sweden respektive Malmö Idrottsakademi som tillhandahåller en stödapparat för elitsatsande idrottare som pluggar. 

Riksidrottsuniversitet och Elitidrottsvänliga Lärosäten

Riksidrottsförbundet (RF) samarbetar med ett antal olika lärosäten som certifieras som Riksidrottsuniversitet (RIU) eller Elitidrottsvänliga lärosäten (EVL). Vid dessa högskolor/universitet har du som elitidrottare goda möjligheter att kombinera din satsning med studier. Mer om RF:s arbete på området hittar du här. Även icke-certifierade lärosäten har såklart möjlighet att erbjuda bra upplägg för att kunna kombinera studierna med en elitsatsning även om det inte alltid finns en lika formell struktur runt kombinationen.

För att ansöka till RIU/EVL ska ett intyg fyllas i och skrivas under av Svenska Kanotförbundet. Är du på gång att söka till RIU/EVL laddar du ner intyget och fyller i de uppgifter som efterfrågas. Skicka sedan intyget till Dag Johansson på This is a mailto link för komplettering och underskrift. Du får sedan tillbaka intyget för att skicka in till skolan. Du hittar intyget här.

Kontaktperson

SKF:s kontaktperson för elitidrott och studier är Dag Johansson

Uppdaterad: 14 SEP 2017 14:19
Skribent: Dag Johansson

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info