Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Junior & U23 VM i Kanotslalom och Extremslalom avslutades under söndagen. Bäst under mästerskapet gick U23-kanotisten Max Karlsson som blev femma u Extremslalom och nådde semifinal i Kanotslalom!
 

Rekordstort Drakbåts-SM!

(2019-07-21 19:39)
Rekordmånga lag deltog och för första gången kördes herr- och damklasser, vilket gjorde SM-tävlingarna till en riktig succé
 
Forspaddlingskommitténs ungdomsläger i Dala-Floda sprudlade av paddelglädje när de 20 platserna fylldes och bidrog till succéroliga lägerdagar!
 
Sex intensiva SM-dagar i Nyköping är till ända i och med söndagens avslutande tävlingar. Massor av lopp i olika klasser där seniortoppen återigen intogs av Linnea Stensils och Martin Nathell.
 
Idag inleddes Junior & U23 VM i Kanotslalom. Sverige är på plats i Krakow med en fyra kanotister stark trupp i både J- och U23-klassen.
 

Sprint-SM intar Nyköping

(2019-07-16 10:23)
I dagarna sex samlas den svenska eliten i Nyköping för Sprint-SM. Massor av distanser i K1, K2 och K4 i allt från de yngsta ungdomsklasserna till de äldsta masterspaddlarna!
 
På den sista dagen av U23-EM rasslade ytterligare en medalj in - Melina Andersson stod för ett superlopp på K1 500 m och kammade hem ett brons. Dessutom var det ytterst nära ett till brons när hon blev fyra på K1 200 m.
 
När K1 1000 m avgjordes på U23 EM i Racice idag var en svenska med i den absoluta toppen - Ania Zagorska bombade hem ett silver, stort grattis!
 
Starka vindar i fel riktning drog in över Malmö. Det planerade K1 Maratonloppet fick läggas om något men kördes som planerat. Fina prestationer i alla klasser där seniorgulden vanns av Jocke Lindberg och Johanna Johansson!
 
Drakbåtslandslaget första läger för seniorer ägde i helgen rum i Stockholm. Det blev en helg med både genomgång av lopplaner och träna i de olika besättningarna Herr och Mixed som är de två 10-mannabåtarna som kommer tävlas i VM i Thailand i augusti.
 
Det bjöds på rafflande Shorttrack-finaler under dagen i Malmö då en utmanande bana mötte kanotisterna. SVT:s sändningar från huvudfinalpasset (Seniorer & Juniorer) finnas att ta del av för den som missade dramatiken på plats.
 
Tre kanotgrenar avgjordes under SM-veckans fjärde dag när SUP Distans, Surfski och K2 Maraton stod på programmet i ett kokande Malmö.
 
SUP Sprinten var nästa kanotgren att avgöras i samband med SM-veckan i Malmö. Mäktig inramning, direktsändning i SVT och två värdiga segrarde i Magnus Lindstet och Maya Persson!
 
Det dukades upp Kanotpolofinaler på SM-veckan i Malmö idag. På damsidan segrade Luleå medan Linköping tog tredje raka guldet i herrklassen i två välspelade, målrika finalmatcher!
 
Den avslutande dagen av European Games i Minsk bjöd på idel finaler. Petter Menning blev fyra på K1 200 m, endast en dryg tiondel från bronset. Därutöver dubbla 8-platser av Linnea Stensils och Jocke Lindberg.
 

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Västernorrlands Kanotförbund
Morkullevägen 17
891 40 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: urban.rosdahl@gmail.com

Se all info