Hoppa till sidans innehåll

Disciplinnämnden

Disciplinnämnden är SKF:s instans för disciplinära ärenden. Ordförande och ledamöter väljs av årsmötet.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2018 11:19

Om Disciplinnämnden

Beslutet att införa en Disciplinnämnd togs av SKF:s Årsmöte 2019. Nämnden är nu verksam och kommer bl.a. att se över informationen på nämndens sidor här på kanot.com. Fram tills dess att de är klara med den översynen och gjort de ändringar den önskar i information och riktlinjer kommer vissa "rester" att finnas kvar från tiden då disciplinära ärenden hanterades av Disciplinkommittén.

De allmänna tävlingsreglerna reglerar verksamheten i de formella delarna. Därutöver är de ett stöd när disciplinära åtgärder av någon anledning aktualiseras och kan även utgöra stöd vid framtagning av olika policydokument.

Doping medför att disciplinnämnden tar upp frågan, de kan kräva återbetalning av samtliga utgifter för den specifika aktiviteten, utdöma straffavgift och/eller böter.

Om förening, deras företrädare eller utövare, inom ramen för den idrottsliga verksamheten, gjort sig skyldig till ekonomiska oegentligheter som allvarligt skadat idrottens anseende kan SKF: s disciplinnämnden utdöma en straffavgift på högst 25 000kr. 

Skribent: Dag Johansson
Epost: This is a mailto link

Anmälan av ärende

Här hittar du information om hur en anmälan görs till Disciplinnämnden.

Läs mer

Ordförande & Ledamöter

Disciplinnämndens Ordförande och Ledamöter

Läs mer

Beslutade fall

Praxissamling av beslutade påföljder till olika disciplinärenden.

Läs mer

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info