Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


På onsdag inleds Sprint & Parakanot VM i ungerska Szeged. Den svenska truppen med 15 aktiva är på plats för att inleda jakten på såväl goda VM-placeringar som kvalplatser till spelen i Tokyo 2020.
 
Forskare vid Umeå Universitet genomför en studie på ämnet "Relationer och kommunikation mellan ledare och idrottare" där de gärna önskar få in svar från bl.a. kanottränare.
 
Klassiska Dalsland Kanotmaraton, där huvudloppet bjuder på nog så utmanande 55 km i normala förhållanden, blev i år extra tufft med stundtals starka vindar längs banan.
 
Ansökan för våren 2019 (aktiviteter bedrivna mellan 1/1-30/6) ska vara inskickad via föreningens IdrottOnline-sida senast den 25 augusti kl.23.59 - kom ihåg!
 
Det bjöds på såväl tuffa förhållanden som knallhård konkurrens när U16-, U18- och U21-landslagen körde NM på hemmaplan i Jönköping!
 
Drakbåtslandslaget hade i helgen sista samträningslägret innan VM i Thailand 20-25 augusti. Denna gång besöktes Katrineholms Kanotklubb för en helg med fokus att sätta de lopplaner och frekvenser som kommer att köras på mästerskapet.
 
Helene Ripa förbereder sig tillsammans med övriga landslaget i Vaxholm inför det VM som hägrar två veckor bort. SVT Sport träffade fjolårets VM-guldmedaljör som långt in på året var osäker på om karriären kunde fortsätta.
 
En stor svensk trupp med U16-, U18- och U21-landslaget är, tillsammans med våra nordiska grannar, på plats i Jönköping för Sprint-NM som körs nu i helgen på Rocksjön.
 
Under 29-31 juli arrangerades Sveriges första ungdomsläger i surfski på Malmö Kanotklubb. Härliga dagar med 15 stycken ungdomar mellan 12-16 år från klubbarna Ängelholm, Örkelljunga, Lödde, Eskimå, Helsingborg, Västkust Surfski, MKK och Kalmar.
 
Som tidigare rapporterats blev kanotslalomlandslagets förbundskapten, Sixten Björklund, 2018 anklagad för att ha överfallit en tränare som SKF anlitat till en av de landslagsaktiva. Under rättegång i juni blev Sixten helt frikänd.
 
EM i maraton startade under torsdagen i franska Decize i 40-gradig värme, med bland annat en 5:e plats av Joakim Lindberg i Short Track!
 
Junior & U23 VM i Kanotslalom och Extremslalom avslutades under söndagen. Bäst under mästerskapet gick U23-kanotisten Max Karlsson som blev femma u Extremslalom och nådde semifinal i Kanotslalom!
 

Rekordstort Drakbåts-SM!

(2019-07-21 19:39)
Rekordmånga lag deltog och för första gången kördes herr- och damklasser, vilket gjorde SM-tävlingarna till en riktig succé
 
Forspaddlingskommitténs ungdomsläger i Dala-Floda sprudlade av paddelglädje när de 20 platserna fylldes och bidrog till succéroliga lägerdagar!
 
Sex intensiva SM-dagar i Nyköping är till ända i och med söndagens avslutande tävlingar. Massor av lopp i olika klasser där seniortoppen återigen intogs av Linnea Stensils och Martin Nathell.
 

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Gävleborgs Kanotförbund
C/o Anna Andersson, Blockvägen 23
813 32 Hofors

Kontakt:
Tel: +46731599113, +462927815
E-post: anna.kanot@bredband.net

Se all info