Hoppa till sidans innehåll

Årets inriktningar


SKF:s inriktningar 2019

Svenska Kanotförbundets inriktningar för 2019 års Idrottslyftet utgörs av följande områden:

  • Inköp av material (söks t.o.m. 25/2)
  • Mötesplatser (söks t.o.m. 25/2)
  • Utveckling av tävlingsformer (söks t.o.m. 25/2)
  • Utbildning (söks löpande t.o.m 31/10 alt. tills dess potten är slut)

Nedan följer en beskrivning av de olika inriktningarna.

Material

Denna inriktning har funnits länge inom ramen för SKF:s Idrottslyft. Flera klubbar är dock i fortsatt behov av att köpa in barn- och ungdomskanoter/paddlar/utrustning för att kunna erbjuda en anpassad utrustning i verksamheten eller överhuvudtaget möjliggöra en barn- och ungdomsverksamhet. Då inriktningen har funnits under flera år kommer det i år att tas extra hänsyn till vilket faktiskt behov klubben har av önskad investering.

Maxbelopp att söka: 48 000 kr

Mötesplatser (ny inriktning 2019)

Mötesplatser är en ny inriktning inom SKF:s Idrottslyft och ersätter den tidigare inriktningen "Breddläger" och till viss del även "Klubbträffar". Med inriktning Mötesplatser vill vi möjliggöra och uppmuntra att klubbar/distrikt/kommittéer eller liknande går ihop och planerar en utvecklande träff där innehållet och inriktningen spänner över flera delar av verksamheten, såsom exempelvis träning, föreningsutveckling, utbildning etc.. Ett antal mötesplatser kommer att beviljas stöd under 2019 och i ansökningarna kommer hänsyn tas till hur stor målgrupp mötesplatsen når ut till, hur väl genomtänkt innehåll och upplägg är, vilka grenar som involveras och förväntad långsiktig effekt av mötesplatsen. En mötesplats kan även göras internt i klubben, då med goda möjligheter till samarbete med aktuellt DF/SISU-distrikt.

Maxbelopp att söka: 15 000 kr 

Utveckling av tävlingsformer

Med denna inriktningar vill vi:

  • Uppmuntra föreningar att tänka till och testa nya sätt att tävla på inom kanot.

De senaste åren har några nya, uppskattade tävlingsformer skapats, en utveckling vi vill fortsätta att uppmuntra. Satsningar på nya tävlingsformer kan göras både under redan etablerade tävlingar eller under helt nya tävlingar. 

Maxbelopp att söka: 7 500 kr

Utbildning

Inom inriktning Utbildning kan föreningen söka bidrag för olika utbildningskostnader, där vi prioriterar utbildningar utifrån SKF:s Utbildningsstruktur. Utbildningsstöd kan sökas löpande fram till 31 oktober, eller tills dess att potten för denna inriktning är slut.

Ansökan för utbildningsbidrag görs efter avslutad utbildning, ta kontakt med Dag Johansson för mer information om belopp etc.

Uppdaterad: 04 FEB 2019 15:14 Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan

 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info