Svenska Kanotförbundet

Grenar

Sök »

Träning i Praktiken

Träningskoncept

I Utvecklingstrappan finns riktlinjer och träningskoncept för olika åldrar. Träningskoncepten anger ramar för olika perioder av året och beskrivs mer utförligt här. Observera att utvecklingstrappan anger en fingervisning om vad som krävs för att prestera på internationell elitnivå. Kanotträning kan bedrivas på många olika sätt och med många olika syften. Däremot kan utvecklingstrappan alltid utgöra inspiration för såväl den elitaktive som för motionären. 

Träningsteman

Här finner du som tränare och aktiv tips och inspiration kring träning för olika åldersgrupper indelat i olika perioder av året. De olika träningsförslagen utgår från utvecklingstrappan där träningsåret inleds den första oktober. Klicka på aktuell period och ålder för förslag på träningsinriktning och tips på pass. Se inriktningen som tips på vad ni kan göra och använd er egen kreativitet för att komponera egna pass som passar för era aktiva och för era materiella förutsättningar och lokaler. 

Laszlo Varga, ansvarig för juniorlandslaget, lägger kontinuerligt upp förslag på träningsprogram, riktade främst till åldrarna ca 16-18 år, på sin hemsida: http://jlaget.wordpress.com.

Pass- och övningsbank

Här kommer ni att finna tips på olika träningspass fördelat på olika kvaliteter.

  • Distansträning
  • Tröskelträning
  • Tröskel +
  • Tillämpat
  • Start/Snabbhet
  • Konditionsträning
  • Styrketräning
  • Rörlighet

Uppvärmning

En bra uppvärmning innehåller tre delar: Komma igång - Uppmjukning - Pulshöjare! Uppvärmningen sätter igång kroppens processer och du kan tillgodogöra dig träningen bättre! Det är även ett lysande tillfälle att lägga in t.ex. koordinationsövningar. Uppvärmning är ett givet inslag inför varje träningspass!

Nedvarvning

Nedvarvning är inte bara en skön stund efter träningspasset. Den ger även kroppen möjlighet till att "skölja ur" och optimera återhämtningen! Avsluta varje pass med någon slags nedvarvning!

Nyheter från SKF

2014-07-21
Max Karlsson vinnare i totala världscupen!
i både Squirt och freestyle!
2014-07-21
Två fina fjärdeplatser avslutade U23-VM i sprint
Sista dagen av sprint-VM för juniorer och U23 bjöd på två spännande lopp för svensk del. Det blev tillslut tiondelar som skiljde svenskarna från pallen.
2014-07-20
Nya finalplatser i Ungern
Den svenska truppen i Szeged på junior- och U23-VM paddlade under gårdagen hem flera finalplatser. Två B-finaler och tre A-finaler har vi att se fram emot idag.
Visa alla »

Evenemang och kurser

Väddö Kanalloppet 2014
Evenemangsdatum: 2014-07-25
Ort: Elmsta, Roslagen
Väddö Kanalloppet 2014
Evenemangsdatum: 2014-07-25
Ort: Elmsta, Roslagen
Sverigeläger -kanotpolo
Evenemangsdatum: 2014-07-26
Ort: Luleå
Visa alla »

Köp och sälj

Säljes
Nelo Classic K1
Pris: 17 000 .-
Säljes
VKV 101
Pris: 7000:-
Säljes
Epic Legacy XL
Pris: 14000
Visa alla » Lägg till ny »

Press

    
Visa alla »