Hoppa till sidans innehåll

Råd & Tips till dig som vill paddla


Råd och tips till dig som vill paddla kanot

I samarbete med Transportstyrelsen, har Svenska Kanotförbundet, tagit fram en broschyr med råd och tips till dig som vill paddla kanot. Klicka på bilden för att ta del av innehållet och/eller beställ broschyren gratis från Transportstyrelsen.


Råd och tips till dig som vill paddla kanot är fylld av
nyttig information för dig som ska ut på vattnet och paddla.
 

För er som möter nya kanotister, på en förening eller en godkänd kanotcentral passar det utmärkt att ha broschyren i era lokaler och dela ut.

Kanotguiden.com

Svenska Kanotförbundet driver kanotguiden.com, där besökare både kan hitta och lägga upp egna paddelleder runtom i Sverige.

Allemansrätten

Miljön är vår arena, oavsett om det handlar om tävlings-, motions- eller friluftspaddling. Allemansrätten ger såväl möjligheter som skyldigheter för oss kanotister. En viktig kunskap som vi vill verka för att sprida till alla som kommer i kontakt med paddling.
I samarbete med Naturvårdsverket har Kanotförbundet tagit fram en affisch som i punktform belyser de viktigaste delarna att tänka på i Allemansrätten när det gäller paddling. Den finns att ta del av här. Affischen är för närvarande slut och kan inte beställas längre. 
Naturvårdsverket har även tagit fram en folder kring allemansrätt och paddling. Du kan ta del av den här. Vill du hellre beställa hem den kan du göra det via denna länk.

Läs och öva – så blir dina kanotfärder både roligare och säkrare!

Sveriges vattensystem är som gjort för paddling. I kombination med allemansrätten ger vår skärgård, våra åar och tusentals sjöar fantastiska möjligheter till ett berikande friluftsliv. Med den här broschyren vill vi förmedla grundläggande kunskaper om hur du paddlar på ett tryggt och säkert sätt för att kunna njuta fullt ut.

Vi kan paddling!

Tveka inte att höra av dig till några av våra kanotföreningar, godkända kanotcentraler eller till oss på Svenska Kanotförbundet om du har funderingar kring paddling. Vi finns över hela Sverige och hjälper dig gärna! Vår verksamhet riktar sig till alla som vill paddla, oavsett ålder, förutsättningar eller mål med sin paddling.

Utbildning

Svenska Kanotförbundet, våra kanotföreningar och godkända kanotcentraler erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa utbildningar. Allt från kortare teknikkurser till längre heltäckande kurser. Kontakta oss för mer information. Svenska Kanotförbundet erbjuder en stor bredd av olika utbildningar, mer information hittar ni här.

Paddelpasset

Paddelpasset är ett internationellt klassificeringssystem (European Paddle Pass) som kollar av kanotisters kunskaper och färdigheter inom Teknik, Säkerhet och Miljö. Oavsett vilka vatten du paddlar på eller vilken kanottyp du föredrar utgör Paddelpasset en god grund för utveckling och progression. Du hittar mer information om Paddelpasset här.

Uppdaterad: 11 MAR 2019 14:09 Skribent: Dag Johansson

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info