Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Vattenliv – Paddla genom Sverige


Svenska Frisksportförbundet och Svenska Kanotförbundet lanserar det gemensamma projektet ”Vattenliv – paddla genom Sverige”. De båda förbunden har utformat ett paddlingsprojekt med miljöperspektiv och fått medel till detta från Svenskt Friluftsliv.

Tanken med projektet är att få fler att komma ut i naturen och upptäcka paddling som familjeaktivitet. Projektet syftar till att öka deltagarnas medvetenhet och kunskap om våra olika typer av vatten samt dess unika växt- och djurliv.

Om projektet
I Sverige har vi 95 700 sjöar och 385 000 km kust och stränder. Alla vattendrag har olika arter av växter och djur som lever vid just den specifika typen av vatten och alla har de sin viktiga plats i vår natur. Om vi lär känna olika typer av liv kan vi också få en förståelse för varför vi måste värna om dem alla. Med projektet Vattenliv vill vi att fler ska komma ut i naturen och röra på sig, paddla och samtidigt lära sig mer om miljö och hur vi kan vårda naturen.

Fyra utvalda platser
I projektet ingår fyra platser med olika typer av vatten: en å (Strömsbruk i Hälsingland), en insjö (Sommen i Småland/Östergötland), Östersjön (Norrtälje i Uppland) och Västerhavet (Grebbestad i Bohuslän). På alla platser finns möjlighet till övernattning och kanotuthyrning.

Paddla och tävla om SUP-brädor
De som deltar i projektet får vid startplatsen möjlighet att via en QR-kod komma åt information om den plats de ska paddla på. Det är en sida med fakta om platsen och de djur och växter som lever där. Via QR-koden kan deltagarna också tävla genom att svara på frågor och några lyckliga deltagare vinner en SUP-bräda (Stand Up Paddleboard).

Läs mer på Vattenlivs hemsida paddlagenomsverige.se

Vi ses på vattnet!

Uppdaterad: 04 JUN 2019 09:10 Skribent: Fredrik Karlsson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info