Hoppa till sidans innehåll

Kanotpolo

KANOTPOLO
- en mix av kanot, boll och lagspel!

Kanotpolo är en stor gren i mellaneuropa och växer även i Sverige. Med hjälp av bra kontakter med coacher och spelare i fler av de bästa länderna utvecklas spelarna i Sverige snabbt.


Kanotpolo - kanotens lagbollidrott. Farfyllt och roligt för såväl nybörjare som elit! 

Kanotpolo började spelas i Sverige i slutet av 70-talet och Sverige har haft landslagsverksamhet sedan 2002.

SM har spelats sedan 2003 och regelbundna turneringar arrangeras året runt. Antalet lag ökar hela tiden och i dagsläget finns det drygt 15 klubbar med poloverksamhet i Sverige.

Spelet
Kanotpolo är en lagsport som spelas på en begränsad spelplan med mål som hänger 2 meter över vattenytan på respektive kortsida. I varje match spelar två lag om vardera fem spelare med en boll (modell vattenpoloboll). Lagkompisarna passar bollen inom laget med hjälp av paddeln och händerna, för att slutligen få bollen i motståndarnas mål. Att det är tillåtet att tackla bollförande spelare är en publikinfriande ingrediens!

Kanotpolo är ett fart- och finessfullt spel där man kombinerar manövreringen av kanoten med bollteknik och lagspel. Idrotten kanotpolo är inte säsongsbunden, då man med fördel kan spela i bassäng under vinterhalvåret. Speltiden är normalt 2 x 10 min, om inte förlängning måste användas.

Kanoterna
Kanoterna är ca 3 meter långa och mer rundade i spetsarna. Den relativt korta längden är för att snabbt ska kunna vända eller ändra riktning på den begränsade spelplanen. De runda spetsarna (som är klädda med mjuka dämpare) är till för att hindra skador på material och personer då tacklingar med kanoten är tillåtna vid kamp om bollen.

Vid frågor, kontakta:
Breddkommittén: This is a mailto link

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd KanotcentralAlandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info