Hoppa till sidans innehåll

Landslag


Plan för landslagen 2020

Plan för landslagsverksamheten 2020 hittar du här.
Planen är inte uppdaterade utifrån det senaste läget med internationella tävlingar, se istället de uppdaterade uttagningsreglerna.

Kompletterande information om inriktning för landslagen 2020 hittar du här.

Kallelse till landslagsaktivitet

För varje landslagsaktivitet sänds separat kallelse ut till berörda aktiva. Kallelser publiceras också på kanotförbundets webbplats.

Här hittar du kallelser till landslagsuppdrag: https://www.kanot.com/Landslag/landslagkallastill/ 

Ranking landslag 2020

Med anledning av situationen med spridningen av corona viruset och det förändrade tävlingsprogrammet 2020 kommer det inte att hållas några rankingtävlingar inför årets landslagsaktiviteter. Som ranking kommer en samlad bedömning att göras av de senaste två årens resultat på världscup och VM. Se uttagningsregler uppdaterade 7 juli för mer information om uttagning till landslag.

Avtal för aktiva i landslaget

Ett giltigt avtal mellan den aktive och SKF ska finnas för att den aktive ska få delta i landslagsaktivitet. Observera att ett nytt avtal ska tecknas för säsongen 2020. Om den aktive är under 18 år krävs målsmans underskrift. Avtalet ska vara undertecknat och SKF tillhanda senast 15 mars 2020.

Du hittar avtalet här

Övergripande policy för landslagsverksamheten

Övergripande policy för landslagsverksamheten hittar du här - landslagsmanifest kanotslalom.

Vi stöttar landslagsverksamhet i kanotslalom och ställer oss bakom att verksamheten drivs enligt den övergripande policyn "landslagsmanifest kanotslalom". Läs mer om oss här

Uppförandekod för landslagsverksamhet

En "Uppförandekod" har antagits gällande landslagsverksamhet inom Svenska Kanotförbundet. Dokumentet innebär ett förtydligande av vår värdegrund för landslagsverksamheten och gäller för alla landslag inom förbundet.

För att vara aktuell för deltagande i landslagsaktivitet, måste den aktive ha visat i ord och handling att denne efterlever SKF:s Värdegrund inklusive Uppförandekod för landslagsverksamhet.

Du hittar uppförandekoden här: Uppförandekod för landslagsverksamheten

Kravanalys för kanotslalom

Syftet med kravanalysen är att ge en bild av vad som krävs för att kunna prestera på högsta internationella nivå i kanotslalom med ambition att ta medalj på VM och Olympiska spel. Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) använder dokument som underlag för att kunna arbeta med och stödja kanotslalom som olympisk sport. Kravanalysen hittar du här.

Utvecklingstrappa kanotslalom

Utvecklingstrappa ger en övergripande struktur för komponenter i olika utvecklingsstadier som är viktiga för den som vill utvecklas till elitkanotist. Trappan tar sikte på en utveckling där den aktive ska kunna nå framgång på internationella tävlingar och ta medaljer på mästerskapstävlingar som VM och OS samt fortsätta med paddling hela livet. Utvecklingstrappan ska vara ett stöd för klubbar, tränare och aktiva. Utvecklingstrappan är också en del i SOK:s verktygslåda för att de ska kunna arbeta med och stödja kanotslalom som olympisk sport. 
Utvecklingstrappan hittar du här.

Uppdaterad: 23 JAN 2020 11:31 Skribent: Sixten Björklund
Epost: This is a mailto link


errea logoAnnons kanotled NissanAlandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info