Hoppa till sidans innehåll

SOK och OS


Sveriges Olympiska Kommitté (SOK)

SOK är en av Svenska kanotförbundets viktigaste samverkanspartners när det gäller elitverksamhet. SOK har flera program som topp-aktiva har möjlighet att ta del av, se nedan. SOK ställer också upp regler för uttagning till Olympiska spelen och beslutar om uttagning till OS. 

Här hittar du ett sammandrag av uttagningsregler för kanotslalom till OS i Tokyo 2020.

Topp och Talang

SOK:s Topp och Talang ska ge aktiva med potential att nå världstoppen möjlighet att göra en hundraprocentig satsning, oavsett den egna idrottens eller familjens ekonomi. Aktiva inom de olympiska idrotterna tas in i SOK:s Topp och Talang genom att prestera toppresultat på internationella mästerskap eller via årliga så kallade Talangselektioner. Varje aktiv som ingår i stödprogrammet får ett skräddarsytt och behovsprövat stöd. Syftet är att stötta det sista steget i satsningen mot världstoppen. Antagning till Topp och Talang sker årligen.

Talang 2022

Sveriges Olympiska Kommitté startar under 2018 upp ett nytt program för elitsatsande idrottare benämnt Talang 2022. Syftet är att tillsammans med Olympiska Specialidrottsförbund (som Svenska kanotförbundet) möjliggöra en riktad satsning för lovande aktiva och skapa vardagsträning och matchning mot hög internationell nivå. Målet är att aktiva som blir intagen i Talang 2022 bli intagen i Topp och Talang senast 2022, med satsning vidare mot OS-medalj 2028. Första antagning gjordes våren 2018 och därefter sker årlig antagning.

Uppdaterad: 13 MAR 2018 23:08 Skribent: Sixten Björklund
Epost: This is a mailto link


errea logoAnnons kanotled NissanAlandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info