Hoppa till sidans innehåll

Ny elitkommitté på plats!

25 SEP 2020 17:46
Kanotslalomkommittén Elit är på plats. Under ett styrelsemöte på fredag em togs beslutet att tillsätta en kommitté med ansvaret för landslagsverksamheten.
  • Skapad: 25 SEP 2020 17:46

Arbetet med att bilda en kommitté inom kanotslalom med ansvar för landslagsverksamheten har pågått under en tid, och idag tog beslut att formellt tillsätta Kanotslalomkommittén Elit. Ledamöterna presenteras nedan. En del av dem är på plats under helgens SM-tävlingar i Dala-Floda. Bra möjlighet att bekanta sig med både aktiva, ledare och andra klubbföreträdare och föra spännande diskussioner om framtida utveckling, positivt! 

Kent-Åke Lundberg (ordförande)

Kent-Åke sitter som ordförande även i breddkommittén, och presenterades närmare i samband med bildandet av den. 

Malin Bergman Lidberg

Bor i Bruksvallarna och jobbar som byggnadsinspektör i Härjedalens Kommun. Har tidigare tävlat i Kanotslalom för Floda Forsfarare. Under karriären blev det bl.a. nio SM- och två NM-guld. Hon har representerat Sverige vid några världscupstävlingar, under åren 1994-2000. Malin körde även VM i Freestyle 2004. Varit aktuell för styrelsen i SKF, men hamnade istället i valberedningen.

Tomas Rundgren

Jobbar på Elektro-Kapsel med att installera det elektriska i operationssalar och liknande inom vården. Har tidigare jobbat nästan 20 år på Kajaktiv i Dala Floda. Bor numera i Björbo, men kommer från Övertorneå där han började paddla i Kuiva Gränspaddlare. Sedan följde tre år i Falun (95-98) och därefter Floda Forsfarare. Har alla valörer av SM-medaljer i kanotslalom, störtlopp, freestyle och cross. Representerade Sverige i landslagen för kanotslalom 95-98 och freestyle 98-00. Var med på flera VM i båda disciplinerna.

Göran Hedström

Bor i Borlänge och jobbar på SSAB. Har varit ordförande och ledamot i flera kommittéer inom kanotslalom genom de sista 20 åren. Är ”gammal” kanotslalomkanotist och har en gedigen erfarenhet av sporten. Är idag med och driver slalomklubben i Borlänge. Göran har varit lekmannarevisor i SKF under många år. De senaste åren har han jobbat med Sixten Björklund och sköter alla anmälningar och bokningar för landslaget.

Kalle Sundkvist

OS-silver på K2 1000 1992 samt tio VM-medaljer. Senare Förbundskapten, bl.a. för OS-laget i Sprint i Atlanta 1996. I somras kunde vi höra Kalle i Radiosportens dokumentär om konflikten, och lösningen, mellan Agneta Andersson och Susanne Gunnarsson, vilken han bemästrade. Bor i Södertälje och är ledarskapskonsult.

Patrik Svensson

Även ledamot breddkommittén. Bor i Falun och är verksam som idrottslärare. Massa meriter från kanotslalom och var med på för-OS i Atlanta, men blev inte uttagen av SOK.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info