Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ny Kanotslalomkommitté har tagit form!

15 JUN 2020 17:03
Så har styrelsen fattat beslut om vilka som ska ingå i den nya Kanotslalomkommittén, tillsammans med Kent-Åke Lundberg som tidigare utsetts att leda arbetet som ordförande.
  • Skapad: 15 JUN 2020 17:03

Som tidigare aviserats är Kent Åke Lundberg utsedd till ordförande i kommittén. Till denna fogas nu Staffan Forssell, Sanna Wahlén, Patrik Svensson och Nenad Martinis. Lite på sidan sitter Håkan Syrjä med delegerat ansvar för det nationella tävlingsprogrammet. Han har redan börjat försöka passa in lite tävlingar, som kan passa in med det internationella program, vilket eventuellt kan komma till stånd.

Kommittén kommer att jobba med breddfrågor och strävan är att nå en vändning för sporten och få mer fokus på glädje, samvaro och utveckling. Kommittén kommer att rapportera när något händer här på kanot.com samt facebook-sidan Kanotslalom – Svenska Kanotförbundet. Att så mycket skulle hända detta pandemiår är nog att hoppas på för mycket, men under 2021 borde det ske något.

En kort presentation av kommitténs ledamöter kan vara på sin plats även om flertalet nog är väl bekanta inom sporten;

Sanna Wahlén – 30 år och aktiv i Järfälla Kanot och Roddklubb. Bakgrund som aktiv på landslagsnivå, men har nu taggat ner i ambitionsnivå och paddlar för att det är roligt, ställer upp på någon svensk tävling varje år. Jobbar som applikationskonsult på Sopra Steria.

Staffan Forssell – 58 år pensionerad generaldirektör för b.la Statens kulturråd, i dag aktiv i några tankesmedjor och pro bono arbete. Tidigare paddlat kanotslalom för klubbarna Kiruna LP, Järpen KK och Borlänge KK, i landslaget 79-82, ett JSM 81.

Patrik Svensson – 51 år och aktiv i Floda Forsfarare. Bakgrund som Svensk och Nordisk mästare och förbundskapten i kanotslalom. Jobbar som idrottslärare på Gruvrisskolan i Falun och är numera en aktiv multisportare både på vattnet och på land! Arbetar även i organisationerna långloppscupen (mtb) och Svenska skidspelen. 

Nenad Martinis – 54 år Ordförande i Uppsala kanotisterna.  Styrelseledamot i Upplands kanotförbund.  Två fjärde och en femte plats på VM och 17 SM guld. Tränare på Kanotgymnasiet under 10 år, förbundskapten under sex år.  Jobbar som Idrottslärare och driver eget företag i branschen med utbildning och utrustning för sporten. Lång bakgrund i SKF Utbildningskommitté.

Håkan Syrjä (med ansvar för det nationella tävlingsprogrammet) – 58 år och aktiv i Runns Kajaksällskap & Floda Forsfarare. Har kört slalom på hög nivå i Borlänge Forspaddlare, var med och startade Falu Kanotklubb. Kör fortsatt tillsammans med Patrik i stretchade ekipage och lite slalom i Lissfors. Engagerad i Föreningen Svenska Skidspelen med Världscupen i längdskidåkning i Falun och har gott om tvärkontakter till andra idrotter.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info