Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Sixten Björklund ny Förbundskapten för Kanotslalom!

13 DEC 2017 00:00
Inför säsongen 2018 kliver Sixten Björklund in som Förbundskapten för Kanotslalomlandslaget, med fokus på att bl.a. stärka laget och bygga en hållbar landslagsorganisation.
  • Skapad: 13 DEC 2017 00:00

Kanotslalomlandslaget lämnar ett 2017 bakom sig där flera av de aktiva levererat personbästaresultat. En av de givna höjdpunkterna var lagåket på VM där trion Isak Öhrström/Erik Holmer/Fredrik Wahlén smällde till med en historiskt bra fjärdeplats!

För att flytta fram positionerna ytterligare och stärka laget har SKF:s styrelse nu beslutat att tillsätta Sixten Björklund som Förbundskapten för Kanotslalomlandslaget 2018. Förutom att planera och genomföra aktiviteter kommer fokus att ligga på att stärka landslaget som grupp, stötta de aktiva i träning och tävling samt bygga en hållbar landslagsorganisation.

- Jag ser verkligen framemot det här, det ska bli spännande! Det är ett väldigt intressant lag med ambitiösa och duktiga kanotister, berättar Sixten.

Sixten Björklund har en lång erfarenhet och bakgrund inom kanotslalomsporten. Intresset för grenen odlades i början av 70-talet i Söderfors där stora kanotslalomtävlingar avgjordes. Under senare hälften av 70-talet och i början av 80-talet var han själv bofast i landslaget, han körde sitt första VM 1979. Efter sin aktiva karriär ingick han även i SKF:s styrelse under andra hälften av 80-talet. Under senare tid har han bl.a. lett arbetet med att uppdatera kravanalysen för kanotslalom, ett arbete som blev klart under senhösten i år.  Sixten kliver på sitt nya uppdrag som Förbundskapten i samband med nyår.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info