Hoppa till sidans innehåll

Uttagningstävlingar för U23 och seniorer har börjat

05 APR 2016 14:51
I helgen kördes den första uttagningstävlingen till kanotslalomlandslaget 2016 för U23 och seniorer. Den hölls i Markkleeberg, Tyskland, i en tuff konstgjord slalombana. Sju svenskar deltog varav fem K1Herr, en K1Dam och en C1Herr.
  • Skapad: 05 APR 2016 14:51

Kravet för att kunna ta en plats i landslaget är att den aktive dels klarat kvalgränsen senaste året på en världsrankingtävling och dels är bland de bästa svenskarna i sin klass. För att t.ex. delta i senior-EM 2016 som dessutom är OS-kval, gäller att klara 13 % efter vinnaren i K1H och 19 % i K1D, samt att man är topp-tre av svenskarna. I dagsläget har Isak Öhrström, Amanda Fagerlund, Erik Holmer och Fredrik Wahlén klarat kvalgränsen för seniorer. Johan Strandberg har klarat kvalgränsen en gång och behöver både klara den en gång till och vara topp tre för att komma med i seniorlaget. Amanda Fagerlund, född 98, är den anda K1Dam som deltar på uttagningstävlingarna. Hon kan då inte bli utslagen och är därmed klar till seniorlaget. Inte illa för en junior.

Till U23-laget har Johan Strandberg klarat kvalgränsen flera gånger (19 % efter vinnaren) och kan heller inte bli utslagen från U23-laget, då tre kandiderar för tre platser. Max Karlsson har klarat kvalgränsen till U23 en gång och måste klara den en gång till för att komma med.

Det mesta på uttagningarna kretsar nu kring K1Herr seniorer. Under helgens tävling gick det riktigt fort för Isak Öhrström i kvalet och okej i semifinalen, vilket gör att han leder i dagsläget. Resultat för landslaget räknas i procent av vinnartid i sin klass. Snittresultat av två bästa tävlingar räknas. Efter Isak ligger Erik Holmer. Sedan Fredrik Wahlén, Johan Strandberg och Max Karlsson. Mellan dem är det i praktiken helt öppet då man kan förvänta att de presterar bättre på de två kommande tävlingarna.

Svenska aktivas placeringar kommer inte ha betydelse. Det viktiga är att komma topp tre bland svenska seniorer och för Max att kvala i första hand till U23. Eftersom Krakow inte är en världsrankingtävling, återstår kval och semifinal i Liptovsky-Mikulas. Samma sak gäller för aktiva i C1Herr.

Då Amanda är klar i K1Dam senior, presenteras nedan aktuella resultat för U23 och senior i K1Herr. Spännande fortsättning!

 

Uttagning-tabell kopia

 

----------

 

Länk på Youtube med Isaks kvalåk

 

Isak kopia

Skribent: Soizick Lidström

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd KanotcentralAlandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info