Hoppa till sidans innehåll

Värdscupen 2015 Kanotslalom - en sammanfattning

18 AUG 2015 08:07
Tre svenska landslagsaktiva deltog i världscuper i kanotslalom i år. Här samlas deras resultat. Sista stora event blir VM i London, som är OS-kval.
  • Skapad: 18 AUG 2015 08:07

images

 

 

Världscupen 2015 i kanotslalom avslutades i helgen i Pau, Frankrike. Där lyckades Fredrik Wahlén ta en semifinalplats på sitt första kvalåk och blev 19:e. I andra kvalåket körde Erik Holmer klart bättre än i första åket och slutade  precis utanför semifinalen, på 41:a plats. Väl i semifinal blev Fredrik 34:a.

Det var andra semifinalen i karriären för Fredrik – den första klarade han förra helgen på världscupen i La Seu D’Urgell i Spanien, där han också placerade sig 34:a.

OS-kval

Nästa stora seniortävling är VM i London 18-20 september 2015, som är OS-kval. De 15 bästa nationerna i K1Herr* får var sin OS-plats. I praktiken är det VM:s semifinal som avgör OS-platser. Därför är det intressant att sammanfatta årets svenska världscupresultat i landplaceringar. Det ser ut så här:


Världscup 1 Prag: Isak Öhrström 6:e land (final och i semi)
Världscup 2 Krakow: Isak Öhrström 15:e land (semi)
Världscup 3 Liptovsky: Isak Öhrström 18:e land (semi)
Världscup 4 Seu: Fredrik Wahlén 19:e land (semi)
Världscup 5 Pau: Fredrik Wahlén 18:e land (semi)


Det som gäller är 15:e bästa land eller bättre  i semin – sämre ger ingen OS-plats. Statistiken ovan talar för att det blir riktigt tufft att ta en plats.

 

 

 

* I K1D kommer Sverige ej att delta denna gång. Amanda Fagerlund har förvisso en chans att ta en OS-plats, men hennes fokus är att först vara bra junior, i år och nästa år.

 

 

 

Referens: sok.se, canoeliveresults.com, kanotslalom.se

Foto: sok.se

Skribent: Soizick Lidström

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd KanotcentralAlandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info