Hoppa till sidans innehåll

Umeå i fokus i satsning på barn- och ungdomskajaker!

31 MAR 2021 08:27
Förslaget att köpa in barn- och ungdomskajaker och placera dem på en plats där de kan skapa ny och bra verksamhet har diskuterats och slipats. Nu är beslut fattat av aktuella kommittéer och därefter av styrelsen i förbundet, dags att sätta igång!
  • Skapad: 31 MAR 2021 08:27

Forspaddlings- och Kanotslalomkommittén Bredd har tillsammans kommit fram med ett förslag om inköp av nya barn- och ungdomskajaker som ska möjliggöra ny verksamhet. Ett antal föreningar bedömdes som möjliga mottagare av denna förmån och till slut föll valet på Umeå KK. I juni kommer man att dra igång en satsning, vid sidan av redan pågående verksamhet, med inriktning på barn och ungdomar i fors och. Platsen är Bölesholmarna i centrala Umeå. Där har man en fast slalombana, engagerade ledare, gott om förbipasserande ”publik” och snart också barn och ungdomar i kajaker. Bra plats och bra synlighet för sporten. Möjligheter att prova på och att testa för andra intresserade finns givetvis.


Måns Kindblom blir en av ledarna som ska se till att barn och ungdomar kommer igång med forspaddling i Umeå KK. "Tack vare detta initiativ kommer jag få ett kanonroligt sommarjobb med några fler studenter, samtidigt som fler barn och ungdomar får möjlighet att prova den bästa sport jag vet. För nu kommer det finnas kajaker”.

Motprestationen, förutom verksamheten och planerna, är att man deponerar en betydande summa pengar under tiden man har kajakerna på plats och skulle man efter sommaren vilja köpa delar eller hela flottan, så får man göra det till ett förmånligt pris.

Under vintern förvaras och används resterande kajaker i den inomhusverksamhet man bedriver i Nyköpings Forspaddlare.

Med detta initiativ vill kommittéerna skapa något nytt och framförallt bra ungdomsverksamhet, som kan ge mera i framtiden. Resultatet kan komma att ses vid det Nordiska Ungdomsläger som kommittéerna planerar i början av augusti i Lissfors.

Slår det väl ut, så finns planer på en andra runda nästa sommar.

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd KanotcentralAlandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info