Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Parakanot

Parakanot

Paddling är en aktivitet som passar alla. Parakanot - paddling för personer med fysiska funktionshinder är en av förbundets alla grenar. Välkommen att höra av dig för mer information om verksamhet på såväl förbunds- som klubbnivå. Nedan träffar ni Helene Ripa. En stor förebild inom sporten, både för personer med eller utan funktionshinder! Hon är verksam vid Brunnsvikens Kanotklubb i Stockholm och en del av Sprint- och Parakanotlandslaget.

Parakanot har inte minst fått spridning genom samarbetet med ett projekt som drivs av RG Aktiv Rehabilitering: Lär dig mer om Paddling, skridskoåkning och lägerliv. Mer info hittar du här.

Genom projektet har ett 50-tal ledare utbildats som nu kan erbjuda ledarledd paddling för personer med funktionshinder på ett antal platser runtom i Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr.

Parakanot har även startats upp i några etablerade kanotföreningar.

Paralympics

2016 gjorde Parakanot entré på det Paralympiska programmet i samband med spelen i Rio. Sveriges Helene Ripa lyckades kvala in och levererade stort då hon paddlade in på en femteplats i finalen över 200 m. 

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info