Hoppa till sidans innehåll

Surfski-VM på Lanzarote!

11 AUG 2021 16:23
Rapport från årets Surfski-VM som genomfördes på Lanzarote med totalt 22 deltagande nationer.
  • Uppdaterad: 11 AUG 2021 16:23

Surfski VM 2021 genomfördes på Lanzarote (Spanien) 2-6 juli med totalt 22 deltagande nationer. Såklart färre deltagare än vanligtvis men Sydafrika var representerade och flera andra toppaddlare från världen över. Tyvärr kunde inte Nya Zeeland och Australien skicka några represenater, två nationer som har flera toppaddlare.

Sverige representerades av Axel Haglund (MKK) i klassen U23 och de fyra seniorerna Nils Wikander Karls (ÖKK), Ivan Kruger (SKK), Emma Levemyr (Västkust Surfskiklubb) och Aaron von Beinke (ÖKK). Dessutom hade Sverige  sju masterspaddlare på plats. 

axelsurski.jpg
Axel Haglund blev 14:e i U23-klassen. 

Tävlingen gick av stapeln på söndagen i stora förhållanden med dyning på ca 2m och vind runt 10 m/s. Starten var på öns norra del Arrieta och den initiala planen var jumpstart på stranden där damerna skulle starta 6 min före herrarna. Dock möttes tävlande och arrangörer av ett rätt så kraftigt beachbreak vid ankomst och efter överläggning bestämdes att start skulle ske på vattnet. 

Banan var 26 km lång med målgång i Arrecife. 

Banan var mycket teknisk med flera sektioner med reflexvågor från kustlinjen. Damklassen vans av Sydafrikanen Michelle Burn och herrklassen vans av Sydafrikanen Nicholas Notten.

IMG_4355.JPG
Emma Levemyr gjorde en mycket stark insats som 4:a bland damseniorerna.

Arrangemanget har varit lyckat och det har bjudits på perfekta förhållanden för surfski. Att få vara tillbaka på tävlingsarenan och tävla internationellt igen (min kommentar men talar nog för många) har varit otroligt kul och motiverande. Dessutom är det motiverande att satsa på fler surfskitävlingar framöver och sätta upp  långsiktiga mål som surfski VM på Nya Zeeland 2022 och Australien 2023.

För Axel Haglund var det här VM ett se och lära och nu känner sig Axel redo för att kavla upp ärmarna rejält inför Surfski EM i augusti, som går i Cherbourg Frankrike. Även Nils, Aaron, Ivan och Emma kommer att åka dit för att representera Sverige tillsammans med ytterligare svenska surfskipaddlare.

IMG_4356.JPG 
Ivan Kruger, bäst av svenskarna i herrklassen på 21:a plats.

Resultat: 

 

U 23 H

Axel Haglund (14)

 

Senior Dam

Emma Levemyr (4)

 

Senior H

Ivan Kruger (21)

Nils Wikander Karls (31)

Aron von Beinke (33)

Liffe Davidsson (42)

 

Master F H

Tommy Karls (3)

 

Master dam 35-50

Teresia Uggla (1)

Maria Westberg (3)

Jenny Åshammar (7)

 

Master dam 50-60

Ann Christin Larsson Hill (3)

Marianne Stalhauer (4)

Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info