Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger U18/U23/senior


För vem?

För de som satsar på surfski och siktar på bra placering på SM, EM och VM. Företrädesvis för U18 och U23. Lägret syftar till att ungdomarna ska lära känna varandra bättre, få bättre kunskap om surfski/downwind och lära av de mer seniora paddlarna.


Fokuslägret 2022

Under fredag till söndag Kristihimmelfärd samlades surfskilandslaget, surfskikommittéen samt sex ungdomar från Helsingborgskanotisterna och KK Eskimå.
Det var inkvartering på MKK samt gemensam matlagning. Syftet med lägret var att få till många mil i vågor för seniorerna samt att de äldre skulle inspirera och lära de yngre och mindre erfarna paddlarna. Det kom att handla om allt ifrån hur man fångar vågor till hur man minimerar frystiden och lastning av surfski efter målgång. Temperaturen denna helg var nämligen åt det kyligare hållet och sydafrikanen Ivan frös när de yngre killarna tog aningen för lång tid på sig att byta om och lasta surfskis. Men allt eftersom helgen gick fick killarna upp tempot och den eminenta chauffören Jan Berglund servade med klanderfri släpservice. Bo, också från Eskimå, hjälpte också till samt såg till att dokumentera lägret med finkamera.

Samling inför första downwinden

Första dagen blåste det rejält varvid både Emma och Ivan tog med sig de minst erfarna killarna bak i surfskidubblarna. Turen gick från Höllviken till Trelleborg och det erbjöds branta vågor i två system. Under lördagen paddlades två downwinds från Barsebäck till Lomma i vågor runt 1,5 m.

Söndagen var solig och lugnare och gänget, under ledning av Ivan Kruger, körde intervaller med strandstart vid Ribbans strand.

Mycket positivt med sex ungdomar i 16-18 år. Vi hoppas få se mer av dessa killar framöver.


Medverkande på lägret:

Elsa Ohrås
Ivan Kruger
Nils Wikander Karls
Chloe Nauta
Emma Levemyr
Jakob Djurström Oderbrink
Rasmus Djurström Oderbrink
Axel Hoel
Otto Nyström
Leo Callin Wikman
David Mason
Jan Berglund
Bo Madsen Nix

OOtto och Jakob nöjda efter sin tredje downwind

 

Fokuslägret 2021

Plats: Båstad
Medverkande: Otto Nyström, Aaron von Beinke, Axel Haglund, Elsa Ohrås, Camilla Persson, Jenny Larsson, Emma Levemyr, Nils Wikander Karls

Axel Haglund
 träning strandstarter

Uppdaterad: 08 JUL 2020 16:02 Skribent: Emma Levemyr
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info