Hoppa till sidans innehåll

Ungdomssatsning


Ungdomsläger 'Summercamp' 2022 i Helsingborg

Datum 2-4 september. 

Lägret är för alla ungdommar 13-16 år

Arrangör: Helsingborgskanotisterna. Axel Haglund, Elsa Ohrås huvudinstruktörer.

Läs inbjudan här

 

Ungdomslägret 2020


För andra året i rad arrangerades ett läger i surfski för ungdomar 13-16 år. I år förlades lägret till det idylliska Arild på Kullaberg och inkvarteringen blev på Mor Cillas gård, vilket skulle visa sig vara perfekt med tanke på ytan, faciliteter och geografiskt läge. 13 ungdomar, fem-sex ledare och tre föräldrar inkvarterade sig på fredagskvällen.

Första surfskipasset på lördagen förlades till den vackra stranden vid Farhult där ungdomarna drillades i en rad olika säkerhetsövningar såsom paddling utan paddel, reentry med volt, kamratpaddling mm. Passet avslutades med en rad olika stafetter och tävlingar, till exempel en tävling med strandstart där ungdomarna blev tilldelad slumpvis val surfskioch paddel ur den gemensamma totalen av prylar. Vissa fick paddla med knäna under hakan och andra nådde knappt fram till pedalerna. Ett kul inslag blev det i alla fall med många skratt.

Surfskiungdomar i klassisk strandstart med random surfski och paddel
Strandstart! Foto: Emma Levemyr
Alla deltagare vid Farhult StrandLedare och deltagare på Farhults strand


Lördag eftemiddag bjöd på värme och lugna vindar. Det blev paddling från Arild ut mot Kullen och det bjöds på en rad olika intervaller med syfte att se hur man kan träna just intervaller i vågor. Även om det inte blåste något rullade dyningar in från nordväst och gjorde träningen mer spännande.

Söndagens pass blev en efterlängtad downwind med start vid Vejbystrand och mål vid Glimminge Trädgårdar (10km). Dte blåste ca 8 m/s från sydost och lätta branta vågor klassiska för frånlandsvind gav alla en trevlig färd med många surfar ner mot målet. Flera i gruppen hade såklart klarat större vågor men ur ett grupp- och säkerhetsperspektiv var dessa förhållanden perfekta. Några fick testa på den klassiska surfövningen '80 drag', där man ska komma så långt som möjligt på 80 paddeldrag. Det var riktigt kul att se hur nivån på många av deltagarna ökade rejält från starten till slutet.

I år höll lägret en litet högre nivå vad gäller ungdomarnas kunskaper jämför med lägret förra året. Det beror delvis på att flera av ungdomarna som var med i år var med på lägret förra året men också att alla ungdomarna som var med paddlat surfski tidigare under året, vilket såklart är en glädjande utveckling. Lägret samlade ungdomar från Kungälvs Kanotklubb, Lödde, MKK och Helsingborg. (Kungälv +Kanot Syd)
Ledare: Magnus Ljungberg, Emma Levemyr, Leif Davidsson (Aterra), Magnus Siverbrant, Jenny Larsson, Camilla Persson
Stort tack till er föräldrar (Anders från MKK, Fam Nilsson - Lödde) för er ovärdeliga hjälp i köket mm.

Vi hoppas på en repris 2021 om ekonomin tillåter, energi pch paddelsugna ungdomar finnes. Mor Cillas gård i Arild väljer vi gärna igen.

Är du mellan 13-16 år och vill vara med nästa sommar? Kontakta This is a mailto link Lägrets yngsta deltagare

Lägrets yngsta deltagare

Alla deltagare vid Farhult Strand

 

 

Surfskilägret 2019

Surfskiläger 2019

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info