Hoppa till sidans innehåll

EM och VM 2021


VM på Lanzarote 

Surfski VM 2021 genomfördes på Lanzarote (Spanien) 2-6 juli med totalt 22 deltagande nationer. Såklart färre deltagare än vanligtvis men Sydafrika var representerade och flera andra toppaddlare från världen över. Tyvärr kunde inte Nya Zeeland och Australien skicka några represenater, två nationer som har flera toppaddlare.

Sverige representerades av Axel Haglund (MKK) i klassen U23 och de fyra seniorerna Nils Wikander Karls (ÖKK), Ivan Kruger (SKK), Emma Levemyr (Västkust Surfskiklubb) och Aaron von Beinke (ÖKK). Dessutom hade Sverige  sju masterspaddlare på plats. 

Tävlingen gick av stapeln på söndagen i stora förhållanden med dyning på ca 2m och vind runt 10 m/s. Starten var på öns norra del Arrieta och den initiala planen var beachstart på stranden där damerna skulle starta 6 min före herrarna. Dock möttes tävlande och arrangörer av ett rätt så kraftigt beachbreak vid ankomst och efter överläggning bestämdes att start skulle ske på vattnet. 

Banan var 26 km lång med målgång i Arrecife. 

Banan var mycket teknisk med flera sektioner med reflexvågor från kustlinjen. 

Arrangemanget har varit lyckat och det har bjudits på perfekta förhållanden för surfski. Att få vara tillbaka på tävlingsarenan och tävla internationellt igen (min kommentar men talar nog för många) har varit otroligt kul och motiverande. Dessutom är det motiverande att satsa på fler surfskitävlingar framöver och sätta upp  långsiktiga mål som surfski VM 2022 och Australien 2023.

Resultat: 

U 23 H

Axel Haglund (14)

Senior Dam

Emma Levemyr (4)

Senior H

Ivan Kruger (21)

Nils Wikander Karls (31)

Aron von Beinke (33)

Leif Davidsson (42)

Master F H

Tommy Karls (3)

Master dam 35-50

Teresia Uggla (1)

Maria Westberg (3)

Jenny Åshammar (7)

Master 50-60

Ann Christin Larsson Hill (3)

Marianne Stalhauer (4)

 

EM i Normandie, Frankrike

EM i Surfski hölls i Normandie, Cherbourg, och surfskikommittén arrangerade transport av surfskis och paddlare och fick dessutom eminent hjälp av två danskar (far och son). Svenskgänget bodde tillsammans på en camping nära race venue och hann att träna i vågorna några gånger innan det var dags för race. 


Resultat:

U 23 H

Axel Haglund (20)

U 23 D

Elsa Ohrås (10)

Senior Dam

Emma Levemyr (4)

Camilla Persson (12)

Senior H

Ivan Kruger (15)

Nils Wikander Karls (26)

Aron Von Beinke (33)

Örjan Skatt (43)

Uppdaterad: 02 JUL 2020 10:18 Skribent: Camilla Persson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info