Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Uttagningskriterier surfskilandslaget


De som blir uttagna till surfskilandslaget (ungdom och senior) får tävlingkläder (shorts och t-shirt) samt startavgifter för EM och VM från surfskikommittén/SKF. De uttagna representerar Sverige på internationella mästerskap det året uttagningen har skett.

Sponsring i form av ekonomiskt stöd till boende och logistik för EM och VM kan också fås utefter kommitténs budget för tävling. Läs mer under ’sponsring’.

Som uttagen i landslagen har deltagare rätt att få stöd med sjukgymnastik/screening, kostrådgivning och grenspecifika konditions- och styrketester via RF.

Kvalificeringsregler landslaget

Uttagningen baseras både på objektiv fakta (resultat) och subjektiv bedömning. 


Resultat

Senior max 15 % på vinnare i föregående års EM

Senior max 20 % på vinnare i föregående års VM

Ungdom max 30% på vinnare i tidigare VM/EM

(% avses tidsmässigt, i den klass deltagaren tävlar)

För de som ej tidigare tävlat i EM/VM gäller kvalificering under årets surfskitävlingar och tiden jämföres med toppseniorernas tider.


Subjektiv bedömning

Resultat från nationella och internationella surfskitävlingar bedöms subjektivt utifrån placering, konkurrens, förhållandenoch tidsavstånd till andra tävlanden.

En positiv formkurva är meriterande.

I den subjektiva bedömningen avses också vågtekniska, mentala och sociala färdigheter som är viktiga delar för att skapa ett starkt surfskilandslag. Deltagarna ska vara bra förebilder för andra och ser sig som en del av ett lag där man tar hand om varandra. 


Sponsring

De aktiva som satsar på sporten, har en positiv form- och resultatkurva samt är med och bidrar till sporten genom kommittéarbete, agerar ledare på träningsläger, inspirerar och delar med sig av sin erfarenhet och kunskap är med och delar på den extra sponsring kommitténs budget tillåter.


Övrigt

Åtagande

Aktiva som tas ut till landslagsuppdrag förväntas delta vid SM i surfski samt på så många nationella surfskitävlingar som möjligt. Aktiva förväntas meddela en plan för vilka tävlingar de kan/vill deltaga i - för att kommittén ska så tidigt som möjligt kunna planera budget och logistik liksom träningsläger.


Anmälan av intresse

Aktiva som har ambitioner att representera landslaget bör meddela förbundskapten i god tid innan uttagningsgrundande tävlingar. Bör ske i början av surfskisäsongen årsvis. 

Uttagningsgrundande tävlingar är mästerskapstävlingar, världscuptävlingar och nationella surfskitävlingar (ej slätvattenstävlingar).


I mån av plats

I mån av plats i seniorklassen (totalt fem platser för herr respektive dam) kan ickekvalificerade deltagare delta på egen bekostnad. Dock ska deltagare vara goda surfskipaddlare och klara av alla förhållanden som kan erbjudas under tävlingen. Deltagare ska ha erfarenhet från tidigare surfskitävlingar och ska ha möjlighet till max ca +40% av vinnartid i ett internationellt mästerskap. Om färre platser finns än antal okvalificerade deltagare kommer en subjektiv bedömning göras där hänsyn tas till:

-ålder (kan deltagare ställa upp i Masters likaväl?)

-tidigare resultat

-erfarenhet av förhållanden som förväntas på mästerskapetKontakta förbundskapten Emma Levemyr för att anmäla ditt intresse.

This is a mailto link

076-8131163

Uppdaterad: 03 FEB 2022 18:40 Skribent: Emma Levemyr
E-post: This is a mailto link

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info