Hoppa till sidans innehåll

Junior


Ledarteam, Juniorlandslaget

Ansvariga

Sprint:
Fabian Paldanius: 073-8073428 / This is a mailto link
Thomas Edhag

Maraton:
Danny Hallmén 073-625 41 98 / This is a mailto link

Resurspersoner

Sofia Paldanius, Max Ed och Marcus Andersson.

Anmäl intresse!
För dig som aspirerar på en plats i juniorlandslaget 2022 ska följande formulär fyllas i och skickas in, vidare till formulär >>

Verksamhetsplan 2022 & Uttagningskriterier

Ledarstab, program, uttagningsttävlingar och övrig information om Juniorlandslagets verksamhet inom sprint och maraton presenterades på en digital träff 3/2.

Innehållet från denna träff finns här i PDF-format, klicka här >>

Uttagningskriterier hittar ni här.

Länk till kanotförbundets Antidopingsida, där finns länkar till dopinglistan (du kan behöva söka dispens för vissa mediciner) samt länkar till de antidopingutbildningar som landslagsaktiva måste genomföra >>

 

Uttagna trupper inför mästerskapen 2022:

Aktuella trupper och uttagningar hittas under sidan , Landslaget kallar: klicka här >>

Om Juniorlandslaget

Juniorlandslaget (U18) i Sprint åker årligen iväg på två mästerskap; dels NM tillsammans med U16- och U21-trupperna, dels Junior-VM eller Junior-EM som ofta är säsongens stora mål för de som tar en plats till Juniorlandslaget. Som junior finns det även möjlighet att ta en plats till EM eller VM i Maraton som kör juniortävlingar i samband med deras seniormästerskap, läs mer om Maratonlandslaget här.

I junioråldern börjar de fysiska grundförutsättningar vad gäller utvecklingstakt att jämnas ut bland de aktiva och man tävlar på mer lika villkor sett till utveckling än jämfört med i ungdomsklasserna. I denna ålder bestämmer sig dessutom många på om man vill elitsatsa inom kanoten och göra jobbet som krävs. Fortfarande förespråkas en allsidig utveckling och uttagning till laget grundas på samtliga distanser. Vikten av att vara en del av ett lag och bidra till en positiv stämning är givetvis en fortsatt mycket viktig del i landslagsaktiviteterna.

Till EM och VM tas en trupp ut för att prestera så bra som möjligt, få en möjlighet att träna på formtoppning och få en erfarenhet av vad som krävs internationellt. Till NM tas ofta en något större trupp ut än till EM/VM, vilket även ger utrymme för aktiva som ännu inte hunnit lika långt i sin utveckling.

Junioråldern är en spännande ålder, ett avstamp mot seniortiden där de aktiva ska göra sina främsta prestationer i karriären.

Uppdaterad: 24 SEP 2020 16:11 Skribent: Dag Johansson


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info