Hoppa till sidans innehåll

Ungdom


Ungdomslandslaget (U16) i Sprint deltar varje år på Nordiska Mästerskapen. Det är ett bra tillfälle till utbyte mellan de nordiska länderna och en rolig tävling för de kanotister som får delta. Det är samtidigt en inblick i att tävla internationellt inför kommande junior- och seniorkarriär. Ungdomslandslaget är en avstämning längs vägen mot junior- och sen senioråldern för de kanotister som hunnit längst i sin utveckling.

Kanot är dock en idrott där fysisk mognad spelar en stor roll, vilket innebär att det är av stor vikt att Ungdomslandslagets aktiviteter just är en avstämning mot kommande år för de som hunnit längst och inte ett avgörande steg för en framtida landslagskarriär.

Inom Ungdomslandslaget finns ett långsiktigt tänk kring allsidig utveckling. Vid uttagningen till NM får givetvis de för tillfället främsta kanotisterna på en viss distans möjlighet att mäta sig med övriga nordiska konkurrenter på favoritdistansen i stor utsträckning. Däremot förespråkas ingen distans-specialisering och uttagningen görs på samtliga distanser. Att vara en del i ett lag och bidra till en positiv stämning är, parallellt med själva tävlingsaktiviteten, ett lika viktigt inslag som i de äldre landslagen.

Förbundskaptener, U16

Conny Edholm Förbundskapten för Ungdomslandslaget och ansvarar för uttagning och förberedelser inför Nordiska Mästerskapen för ungdomstruppen.

 • Conny Edholm
  This is a mailto link
 • Lovisa Sandström 
  This is a mailto link
 • Kalle Andrée
  This is a mailto link
 • Ebba Thor
  This is a mailto link

 

Viktiga länkar
Den information om ungdomslandslagets verksamhet 2022 som presenterades på Kaptensträffen 3/2 finns här i PDF-format, klicka här >>

Formulär med kontaktinformation som ska fyllas i av alla uttagna, klicka här >>

Information om dopinklassade mediciner som kan kräva dispens eller läkarintyg finns här >>

Aktuella trupper och uttagningar hittas under sidan "Landslaget kallar", klicka här >>

Information till U16 NM i Tammerfors samt förberedande träningsläger i Katrineholm som pdf, klicka här >>

 

Information till U16 NM i Tammerfors 6–7 augusti samt förberedande träningsläger i Katrineholm 23–26 juli

Här kommer en genomgång av kommande träningsläger i Katrineholm 23–26 juli samt NM i Tammerfors, Finland 6–7 augusti.

Informationen som pdf, klicka här >>

 

NM – distanser mm
Till att börja med, det många är nyfikna på. På NM:s tävlingsprogram för U16 tävlar vi på följande distanser och besättningar:

200 meter K1, K2, K2 Mix, K4 och mixstafett (6 deltagare per lag)
500 meter K1, K2 och K4
1000 meter K4
2500 meter K1 och K2

Varje nation deltar med två kanoter i vardera lopp, det är två lag från varje nation i stafetten och på 2500 meter deltar fem kanoter från varje nation både i K1 och K2. På NM-lägret bestämmer vi vilka besättningar som deltar på vilka sträckor. 

För det andra: alla aktiva/föräldrar måste fylla i första fliken med ”In Case of Emergency” ICE, samt annan viktig information t.ex. specialkost på flik nummer 1 här:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/13D8u9rXE7ZDkNFoD9FL3P-ofLMa7w8E2JXnbiCacumA/edit

 

Landslagskläder
Alla aktiva får varsin T-shirt. 
Storlekar damer: XS, S, M, L.
Storlekar herrar: S, M, L, XL

Fyll i din storlek i andra fliken här ASAP:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/13D8u9rXE7ZDkNFoD9FL3P-ofLMa7w8E2JXnbiCacumA/edit

OBS! På NM är det endast landslagskläder från Trimtex som får användas. Dessa plagg får man låna under NM och ska lämnas tillbaka. På träningslägret i Katrineholm får man använda gamla landslagskläder. 

 

Träningsläger Katrineholm
Fokus är besättning inför NM!
Samling: 23/7 kl. 14.00 Djulö camping
Avslutning: 26/7 efter lunch 
Boende: Stugor på Djulö camping. Packlista kommer senare. 

 

Information om resan till Tammerfors
Alla lag (U16, U18 och U21) kommer att åka gemensam buss och färja där bussen startar från Jönköping. Bussen kommer sedan att göra ett stopp i Nyköping samt i Stockholm. 

Avresa: Bussen startar från Jönköping mitt på dagen torsdag 4/8 och färjan går från Stockholm på torsdag kväll 20:00 (Vikingline).
Hemresa: Båten avgår från Åbo 20:55 på söndagen, ankommer till Stockholm 06:30. 
Boende: Alla landslag bor på hårt underlag på skola. Packlista kommer senare.  

OBS! Alla aktiva behöver ha med en giltig ID-handling. 

 

Kanoter
Alla besättningskanoter som ska användas på NM kommer att åka på förbundets släp. Alla K1:or i U16 som ska tävla på NM behöver vi få hjälp av vuxna att köra på taket på bilar. Vi vet redan nu att det är många familjer som planerar att följa med till NM i egen bil och vi ber därför er vuxna att se över hur vi kan hjälpas åt med att få med K1:or. 

 

Covidpolicy
Alla aktiva ska ta hemmatest innan avresa samt ha med ett test i väskan. Detsamma gäller för NM-läger i Katrineholm. Om man testar positivt under NM lämnas ansvaret för ungdomen över till målsman på plats. Omyndiga som inte har förälder på plats kommer att isoleras på lämpligt sätt avseende boende och transport hem sker i samråd med förbundskaptener och överledare. Vid positivt covidtest i Katrineholm får man åka hem. 

 

Ledare för U16 i Katrineholm och på NM
Conny Ekholm
Lovisa Sandström
Kalle André
Ebba Thor

Vi ser fram emot roligt och utvecklande träningsläger och härliga dagar i de blågula färgerna på NM! 

//Förbundskaptenerna

 

– – 

Tidigare information

Information från U16-kaptenerna inför Vårregattan i Jönköping 7–8/5
När kaptenerna har fått anmälningslistorna från tävlingsarrangören kommer vi sätta samman besättningar för testlopp. Instruktioner för anmälan till dessa lopp finns i inbjudan från arrangören.

Till våra besättningstestlopp för K2 och K4 500 meter vill vi att klubbarna tar med egna kanoter.  Vi uppmuntrar föräldrar och ledare i olika klubbar att prata ihop sig så att ungdomarna har bra kanoter att tävla besättning med.

Uttagningsgrundande lopp
K1 350 meter
K1 500 meter
K1 2500 meter
K2 500 meter
K4 500 meter

Vårregattan är den enda tävling där vi har testlopp i besättning eftersom man på de andra två uttagningstävlingarna (SM) tävlar i klubbbesättningar.

Alla aspirerande till U16 bjuds in till möte på tävlingsplatsen vid söndag kring lunch beroende på hur tävlingsprogrammet ser ut.

 

//Förbundskaptenerna

Uppdaterad: 06 FEB 2017 13:19 Skribent: Dag Johansson

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info