Hoppa till sidans innehåll

Ungdom


Ungdomslandslaget (U16) i Sprint deltar varje år på Nordiska Mästerskapen. Det är ett bra tillfälle till utbyte mellan de nordiska länderna och en rolig tävling för de kanotister som får delta. Det är samtidigt en inblick i att tävla internationellt inför kommande junior- och seniorkarriär. Ungdomslandslaget är en avstämning längs vägen mot junior- och sen senioråldern för de kanotister som hunnit längst i sin utveckling.

Kanot är dock en idrott där fysisk mognad spelar en stor roll, vilket innebär att det är av stor vikt att Ungdomslandslagets aktiviteter just är en avstämning mot kommande år för de som hunnit längst och inte ett avgörande steg för en framtida landslagskarriär.

Inom Ungdomslandslaget finns ett långsiktigt tänk kring allsidig utveckling. Vid uttagningen till NM får givetvis de för tillfället främsta kanotisterna på en viss distans möjlighet att mäta sig med övriga nordiska konkurrenter på favoritdistansen i stor utsträckning. Däremot förespråkas ingen distans-specialisering och uttagningen görs på samtliga distanser. Att vara en del i ett lag och bidra till en positiv stämning är, parallellt med själva tävlingsaktiviteten, ett lika viktigt inslag som i de äldre landslagen.

Förbundskaptener, U16

Conny Edholm Förbundskapten för Ungdomslandslaget och ansvarar för uttagning och förberedelser inför Nordiska Mästerskapen för ungdomstruppen.

 • Conny Edholm
  This is a mailto link
 • Lovisa Sandström 
  This is a mailto link
 • Kalle Andrée
  This is a mailto link
 • Ebba Thor
  This is a mailto link

  Den information om ungdomslandslagets verksamhet 2022 som presenterades på Kaptensträffen 3/2 finns här i PDF-format, klicka här >>

  Formulär med kontaktinformation som ska fyllas i av alla uttagna, klicka här >>

  Information om dopinklassade mediciner som kan kräva dispens eller läkarintyg finns här >>

Aktuella trupper och uttagningar hittas under sidan , Landslaget kallar: klicka här >>

Information från U16-kaptenerna inför Vårregattan i Jönköping 7-8/5

När kaptenerna har fått anmälningslistorna från tävlingsarrangören kommer vi sätta samman besättningar för testlopp. Instruktioner för anmälan till dessa lopp finns i inbjudan från arrangören.

Till våra besättningstestlopp för K2 och K4 500 meter vill vi att klubbarna tar med egna kanoter.  Vi uppmuntrar föräldrar och ledare i olika klubbar att prata ihop sig så att ungdomarna har bra kanoter att tävla besättning med.

Uttagningsgrundande lopp är:
K1 350 meter

K1 500 meter

K1 2500 meter

K2 500 meter

K4 500 meter

 

Vårregattan är den enda tävling där vi har testlopp i besättning eftersom man på de andra två uttagningstävlingarna (SM) tävlar i klubbesättningar.

 

Alla aspirerande till U16 bjuds in till möte på tävlingsplatsen vid söndag kring lunch beroende på hur tävlingsprogrammet ser ut.

 

Vi ses i Jönköping!

 

//Förbundskaptenerna

Uppdaterad: 06 FEB 2017 13:19 Skribent: Dag Johansson

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info