Hoppa till sidans innehåll

Ungdom


Ungdomslandslaget (U16) i Sprint deltar varje år på Nordiska Mästerskapen. Det är ett bra tillfälle till utbyte mellan de nordiska länderna och en rolig tävling för de kanotister som får delta. Det är samtidigt en inblick i att tävla internationellt inför kommande junior- och seniorkarriär. Ungdomslandslaget är en avstämning längs vägen mot junior- och sen senioråldern för de kanotister som hunnit längst i sin utveckling.

Kanot är dock en idrott där fysisk mognad spelar en stor roll, vilket innebär att det är av stor vikt att Ungdomslandslagets aktiviteter just är en avstämning mot kommande år för de som hunnit längst och inte ett avgörande steg för en framtida landslagskarriär.

Inom Ungdomslandslaget finns ett långsiktigt tänk kring allsidig utveckling. Vid uttagningen till NM får givetvis de för tillfället främsta kanotisterna på en viss distans möjlighet att mäta sig med övriga nordiska konkurrenter på favoritdistansen i stor utsträckning. Däremot förespråkas ingen distans-specialisering och uttagningen görs på samtliga distanser. Att vara en del i ett lag och bidra till en positiv stämning är, parallellt med själva tävlingsaktiviteten, ett lika viktigt inslag som i de äldre landslagen.

Förbundskaptener, U16

Conny Edholm och Alva Johansson är Förbundskaptener för Ungdomslandslaget och ansvarar för uttagning och förberedelser inför Nordiska Mästerskapen för ungdomstruppen.

  • Conny Edholm
    This is a mailto link
  • Alva Johansson
    This is a mailto link

Information från kaptenerna inför SM, klicka här >>

Aktuella trupper och uttagningar hittas under sidan , Landslaget kallar: klicka här >>

Information inför Katrineholmslägret, klicka här >>

Formulär med kontaktinformation som ska fyllas i av alla uttagna, klicka här >>

Uppdaterad: 06 FEB 2017 13:19 Skribent: Dag Johansson

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info