Hoppa till sidans innehåll

Nyheter


Här publicerar vi nyheter specifika för grenarna Sprint och Maraton. Ett tips är att klicka på stjärnan till höger för att prenumerera på nyheter som läggs ut. Du får då ett mail till angiven e-postadress varje gång en nyhet läggs upp.  

Förbundskaptenen bjuder in till testlopp 29-30/5 och aspirerande landslagskanotister ska fylla i ett formulär
 
Idag har beslut tagits kring ett fåtal tävlingar som vi nu informerar om.
 
Utifrån den rådande pandemin, de restriktioner och lagar som gäller och SKF’s justeringar i tävlingsprogrammet, justeras maratonlandslagets verksamhet 2021 enligt nedan.
 
Svenska ungdoms och juniorcupen kommer att genomföras 2021!
 
Nu finns ett uppdaterat tävlingsprogram ute. Pga rådande restriktioner är 3 tävlingar i maj inställda, Norrviken Runt, Vårregattan och nationell SUC i Kungälv.
 
På torsdag den 15 april kl.20.00 hålls en öppen träff för dig som är intresserad av Juniorlandslagets verksamhet 2021.
 
En huvudansvarig duo, bestående av Jesper Melvinger och Fabian Paldanius, med stöd av ett resursteam bildar ledarteam för Juniorlandslaget 2021.
 
Sprintlandslaget har under mars varit på läger i Alcudia för att ladda upp inför OS-kval och förhoppningsvis ett olympiskt deltagande i Tokyo. Kanot.com har pratat med Sofia Paldanius samt förbundskapten Peken Rönnerstrand.
 
Klubbar och landslagsaktiva behöver inför varje säsong få information om aktuella egenavgifter för att kunna planera och budgetera så bra som möjligt. Därför informerar Slätvatten Elit nu om egenavgifter inför säsongen 2021.
 
Nu finns 2021 års uttagningskriterier presenterade för samtliga landslag.
 
Under andra halvan av februari kommer tre omgångar med "Landslaget informerar" att hållas i syfte att presentera mål, syfte, uttagningskriterier och uttagningstävlingar inför säsongen 2021.
 
Kanotförbundet söker nu ersättare till rollen som Förbundskapten för Juniorlandslaget i Sprint. Sista ansökningsdag är satt till 1 mars.
 
Förbundskaptenerna för Juniorlandslaget har valt att kliva av sina uppdrag p.g.a. olika personliga anledningar. Förbundet har inlett arbetet med att fylla luckorna i organisationen.
 
I arbetet med att tydliggöra en råd tråd genom elitverksamheten önskas synpunkter och tankar från klubbar för att bidra till en så bra och genomtänkt verksamhet som möjligt när det väl drar igång den 1 oktober 2021.
 
U23-upptakt, Seniorupptakt och Juniorläger inom Sprint samt Maratonlandslagsläger är fyra aktiviteter som ställs in p.g.a. att hårdare coronarestriktioner införs regionalt.
 
12345678910...>>


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: info@kanot.com

Se all info