Hoppa till sidans innehåll

Nyheter


Här publicerar vi nyheter specifika för grenarna Sprint och Maraton. Ett tips är att klicka på stjärnan till höger för att prenumerera på nyheter som läggs ut. Du får då ett mail till angiven e-postadress varje gång en nyhet läggs upp.  

Häromdagen presenterade RF och Svenska Spel elitidrottsstipendiaterna för 2022–23 och Johanna Johansson från Lödde Kanotklubb finns bland dessa – stort grattis!
 
Nu i helgen är det dags för säsongens sista sprinttävling. Välkomna till Höstregattan på Jönköping Energi Arena.
 
Påminnelse om sanktionsansökan för slätvattentävling 2023 Senast 1 oktober!
 
Vilken fantastisk tävlingshelg i sprint det bjöds på i Katrineholm i helgen när Besättningsregattan och SUC-finalen avgjordes 10–11 september. Tack alla för fina insatser och grattis årets vinnare.
 
I startar idag Olympic Hopes 2022 och från Sverige deltar en liten trupp om fem sprintkanotister. Tillsammans med ungdomar från ca 40 nationer ska det göras upp i både K1 och K2.
 
Tävlingarna i Szeged, Ungern är i full gång och den svenska truppen har kommit igång bra. Alla har hittills tagit sig vidare, varav två direkt till A-final.
 
Senast den 30/9 ska sanktionsansökan vara inne för tävlingssäsongen 2023 samt för sprint- SM 2024!
 

Föreläsning H-C Holmberg

(2022-08-31 09:23)
I samband med Höstregattan i september kommer idrottsforskaren och SOK:s FoU-chef H-C Holmberg hålla en föreläsning kring "Träning, Utveckling och Prestation".
 
Imorgon drar ICF Junior & U23 Canoe Sprint World Championships igång och totalt tretton aktiva har blivit uttagna att representera Sverige. VM pågår 31 augusti–4 september och det är en spännande trupp på plats.
 
I helgen avgjordes SM i Shorttrack och Maraton i Vaxholm utanför Stockholm. Tävlingarna bjöd på fina prestationer och lurigt sensommarväder med allt från strålande sol till vind och kraftigt regn.
 
I samband med SUC-finalen 10–11 september i Katrineholm delas diverse utmärkelser kring SUC och JUC ut. Vi behöver nu er hjälp med att nominera vem/vilka ni tycker ska stå som vinnare i de olika kategorierna.
 
Nu i helgen 27–28 augusti är det dags för Svenska Mästerskapen i Shorttrack och Maraton K1 och K2 i Vaxholm. Varmt välkomna.
 
Vilka fantastiska prestationer det svenska sprintlandslaget bjöd på när EM i München avgjordes 18–21 augusti. Facit – ett brons och inte mindre än 13 A-finaler!
 
Återigen en dag med starka prestationer på Olympic Regatta Centre och EM i München – två A-finalplatser säkrade innan kl. 10.00.
 
De svenska framgångarna fortsätter! Inte mindre än fyra vidare till A-final idag och fem avancemang vidare till semifinaler.
 
1234567


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@kanot.com

Se all info