Hoppa till sidans innehåll

1 september - sista anmälningsdatum till höstens Röda Tråden-satsningar

20 AUG 2021 15:06
I höst startar SKF en unik satsning med syftet att utveckla och utbilda både aktiva och tränare samt bidra till en god utvecklingsmiljö. Det kommer att bli riktigt bra! Sista anmälningsdatum är 1 september.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2021 15:06

Nu tar vi ett gemensamt grepp för att ge stöd och inspiration för klubbar, tränare och aktiva att utvecklas ytterligare i sin kanotsatsning. De satsningar som startar upp under hösten inom ramen för "Röda Tråden" har redan lockat en hel del anmälningar och det står klart att aktiviteterna kommer att bli av - inspirerande, värdefullt och förbaskat kul!

Men det finns plats för fler i de olika satsningarna. Vi saknar en handfull klubbar som vi ser har potential och skulle ha nytta av att delta. Vi efterlyser även fler anmälda tränare till de parallella utbildningssatsningar som startar upp i samband med de olika aktiviteterna. Detta är ett gyllene tillfälle att få ett bra stöd och värdefull kunskap för att bygga en inspirerande och utvecklande träningsmiljö på hemmaplan.

Tränarutbildnings-satsningarna i korthet

Levande Kanot

Den kanotspecifika delen av "Tränare 2", där tyngpunkten ligger på paddlingsteknik (förstå, analysera och utveckla aktivas paddlingsteknik) och träning i praktiken (träningsplanering, upplägg, genomförande och utvärdering i träningsårets olika faser).

Levande Kanot integreras i aktivasatsningen för ungdomar födda 06-07. Utbildningen är kraftigt subventionerad och ger dig som tränare unika förutsättningar att väva ihop utbildningen med klubbens vardagliga träning på hemmaplan. Du blir även en del av ett tränarnätverk där du kan bolla tankar och idéer, utbyta erfarenheter och styra upp aktiviteter med närliggande klubbar. Ett givet inslag i klubbens verksamhetsutveckling!

Mer information och anmälan hittar du här: Levande Kanot 2021-22

Ledande Kanot

Den kanotspecifika delen av "Tränare 3". Ledande Kanot bygger vidare på innehållet Levande Kanot men med en progression och inriktning mot träning och utveckling av aktiva i junioråldern och uppåt.

Ledande Kanot integreras i aktivasatsningen för juniorer födda 04-05. Precis som för Levande Kanot är utbildningen kraftigt subventionerad. Även här ingår du som deltagare i ett tränarnätverk och utbildningen kommer att vävas in i träningsvardagen för att skapa så bra lärande och så många mervärden som möjligt.  

Mer information och anmälan hittar du här: Ledande Kanot 2021-22

Aktiva-satsningarna, en möjlighet till givande träffar och utvecklande träning

Fyra satsningar, Ungdom - Junior - U21 - Para, står i startgroparna för att dra igång den 1 oktober. Ett antal aktiviteter arrangeras centralt av Kanotförbundet inom respektive satsning vilket ger en fin möjlighet till kontinuitet och variation under träningsåret. Parallellt får tränare möjlighet till utbildning och stöd för att skapa/vässa goda utvecklingsmiljöer hemma i klubben. På detta sätt vill vi tillsammans jobba för att skapa än bättre förutsättningar för att utveckla både klubbar, tränare och givetvis aktiva.

Mer info och anmälan till de respektive satsningarna hittar ni här:

Ungdomar, "Sprint & Maratonteamet 06-07": Info och anmälan    

Juniorer, "Sprint & Maratonteamet Junior 04-05": Info och anmälan

U21, "Träningstrupp U21 Elit": Info och anmälan

Para, "Träningstrupp Para": Info och anmälan

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info