Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Information från Juniorkaptenerna med anledning av corona

03 APR 2020 23:16
Förbundskaptenerna för J-laget i Sprint, Michaela Jonsson Lindblad och Elina Lineruth, informerar om juniorverksamheten med anledning av coronaviruset.
  • Skapad: 03 APR 2020 23:16

Juniorverksamhet 2020 och Coronapandemin.

Hej! Med tanke på de rådande omständigheterna så ser juniorverksamheten 2020 ut att bli förändrad. I dagsläget är mycket oklart men vi vill skicka ut en blänkare att vi försöker att hålla oss uppdaterade om det nationella och internationella läget. Vad vi vet är att det kommer att innebära förändringar i verksamhetsplanen.

I dagsläget:
Uttagningstävling Jönköping maj- inställd.

JVM i Brandenburg: Det är högst osäkert om tävlingen kommer att bli av enligt plan, i dagsläget finns inget beslut fattat men eftersom att det här är en tävling som involverar hela världen så kan man tänka sig att världsläget bör vara relativt stabilt för att tävlingen skall gå att genomföra. Vi kan också se framför oss scenarion där JVM blir antingen framflyttat eller inställt. Det här skulle i sådana fall innebära förändringar i uttagningstävlingar, tex kan andra tävlingar komma att bli uttagningsgrundande eller att vi beslutar oss för att skapa egna tävlingshelger för att ha grund i ev uttagning.

JNM: Ligger senare men egentligen gäller samma sak där som för JVM. Uttagningstävlingar kan komma att bli på andra sätt beroende på om och när NM blir av.

Inga tävlingar alls? Om det skulle vara så att alla internationella tävlingar ställs in under 2020 så ser vi det som en möjlighet att när det nationella läget är stabilt jobba med att utveckla svensk juniorpaddling. Vi ser det som en god möjlighet att träna ihop oss, jobba med teambuilding och lägerverksamhet.

Hälsningar
Michaela & Elina

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info