Hoppa till sidans innehåll

Information inför SM, DKM+ och VM i maraton!

13 JUL 2016 23:02
Information inför SM, DKM+ och VM
Det stundar snart för säsongens sista tävlingar och därför kommer också lite extra information.

  • Skapad: 13 JUL 2016 23:02

SM i Karlskrona 5-7/8 (Shorttrack och Långdistans)

SM (K1) är uttagningsgrundande inför VM, inget nytt där och vi förväntar oss att samtliga som siktar mot VM deltar på SM.

Vi ser hemskt gärna att lite fler senior- och juniordamer startar, och även seniorherrar. SM är sista uttagning för juniorer, men för senior finns även DKM+.

Vi ser även gärna att aktiva tävlar i både shorttrack och Långdistans, då vi kommer ha ett öga på båda loppen.

 

DKM+ 13/8

Dalslands Kanotmaraton är sista uttagningstävling för seniorer. Likaså kommer en liten trupp tas ut för att representera landslaget till DKM+, som ingår i World Classic Series.

 

VM i Brandenburg, 14-19/9

En första uttagning till VM kommer läggas ut den 1/8. Därefter kommer truppen eventuellt kompletteras direkt efter SM och DKM+. Storleken på laget kommer bestämmas i samband med den första uttagningen den 1/8. Vår målsättning är att representera med minst två deltagare i samtliga klasser, förutsatt att prestationsnivån är realistisk för minst topp 10-15. Eftersom att anmälan måste in snabbt till arrangören, så vill vi att ni redan nu tittar på möjlighet med ledighet med mera. Då vi vill ha besked om deltagande, omgående.

 

Träning inför VM

Inför VM kommer ett sedvanligt VM-läger arrangeras, vilket i nuläget är satt till 29/8 - 2/9.

På VM är det brygglyft, varför fokus bör läggas på det i träningen. Det finns möjlighet att ta upp och lägga i på båda sidor, men ilägg på höger sida är att föredra. Paddlingen sker i sjö, som kan blåsa upp.

Efter att ha följt årets säsong och tävlingar har vi märkt att en del färdigheter saknas. Framför allt vill vi att nivån på lyft (upptag, löpning och isätt) bör höjas i framför allt damjuniorklassen (men även i andra klasser) fram till SM. Hoppas ni tar chansen, tar maraton seriöst och visar att ni vill till VM!

 

Ses på Maraton-SM!

/Danny

Skribent: Danny Hallmén
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info