Hoppa till sidans innehåll

Intensiv besättningshelg väntar i Katrineholm!

17 SEP 2019 14:10
En av säsongens givna höjdpunkter väntar i helgen när Besättningsregattan avgörs. I år dessutom med plusmeny, extra allt, grädde på moset när senioreliten deltar i kampen "Mästarhelgen"
  • Skapad: 17 SEP 2019 14:10

200 besättningsstinna kanotister intar Djulösjön och Katrineholms Kanotklubbs splitternya banor till helgen när Besättningsregattan feat. Mästarhelgen stundar.

Besättningsregattan har körts de senaste två åren med fullt fokus på just besättningspaddling. K1:orna lämnas hemma, klubbarna delas in i regioner med utsedda regionskaptener som får i uppdrag att forma besättningar i både K2 och K4 över de olika distanserna.

Till i år har landslagsledningen för seniortruppen omfamnat Besättningsregattan fullt ut och inrättat en "Mästarhelg". Hela senioreliten vallfärdar till Katrineholm (får dock klara sig utan Linnea Stensils och Petter Menning som deltar i ICF:s Super Sprint Cup i Kina) för att göra upp i K2 och K4. För att rodda ihop allt detta krävs en del förberedelser i upplägg och planering, som sedan sammanställts i rankinglistor som rasslar ned i kommande besättningar. Ett digert tankearbete ligger bakom som förtjänas att dyka ner i innan tävlingshelgen så att även både aktiva och ledare är förberedda på vad som komma skall.

Följande information gäller för seniorerna. Ungdomar och juniorer får all info via sina respektive regionskaptener samt via Katrineholms KK hemsida (plus att de ändå ofta har bättre koll än sina några år äldre klubbkompisar).

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info