Hoppa till sidans innehåll

Klargörande inför Besättningsregattan i Katrineholm

11 SEP 2020 08:03
Det kommer in en del frågor inför Besättningsregattan i Katrineholm den 26-27 september. Därför informerar Slätvatten Bredd nu om vad som gäller.
  • Skapad: 11 SEP 2020 08:03

Ni kan ta del av en sammanfattning av förutsättningarna inför Besättningsregattan här: Inför Besättningsregattan 2020. Samma text finns även nedan:

Information inför Besättningsregattan 26-27 sep 2020

Under Besättningsregattan kommer ordinarie regler om att delta i äldre tävlingsklass i besättning att gälla. Detta fr.a. för att skapa större sportslig rättvisa. Pandemin finns ännu, och fortfarande gäller Folkhälsomyndighetens råd och anvisningar och alla, tävlande, ledare, klubbar och arrangörer, har att följa dessa.

När vi nu öppnar för klassuppgång kan finnas problem utifrån smittsamhetsperspektivet. Vi kommer därför att titta på startfälten i alla lopp, och vid behov flytta eller till och med stryka lopp, om det är nödvändigt. Vi uppmanar er klubbar att ha en rimlig återhållsamhet med uppklassningar så att unga kanotister inte ska genomföra omfattande antal lopp i äldre klass. Eventuellt kommer vi att ta dialog med föreningar, om man anmält samma individer till ett mycket stort antal lopp.

OBS! Alla anmälningar ska vara kompletta utan tomma sittbrunnar. Ofullständiga anmälningar betraktas inte som anmälan. Byte i besättning får ske som vanligt fram till en timme före utsatt starttid.

Klubblandade besättningar tillåts inte under Besättningsregattan, inte heller i de lopp som saknar SM-status. Vi inser att detta är en drabbande begränsning. Vi hoppas att i 2021 kunna ge ökade möjligheter att tävla i besättning över klubbgränserna.

Regler för uppklassning i besättningslopp:

  • D/H14 kan delta i alla besättningslopp för D/H16 och D/H18.
  • D/H16 kan delta i alla besättningslopp för D/H18 och i K4-lopp för D/H22.
  • D/H18 kan delta i alla besättningslopp för D/H22.
  • Stafett betraktas i detta sammanhang på samma sätt som K4.

D12 och H12 finns med i inbjudan.

Detta gäller miniorlopp som finns med som aktivitet för de allra yngsta. Om det blir fler än ett heat kommer enbart heat att köras, alltså inga finaler. Miniorer får inte delta i  andra besättningslopp än sina egna.

/Slätvatten Bredd

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info