Hoppa till sidans innehåll

Ny ledarstab för Juniorlandslaget i Sprint

11 SEP 2020 16:53
Juniorlandslaget i Sprint får en till stora delar ny ledarstab runt sig för 2021. En säsong som inleds redan under hösten 2020 med ett par samlingar i Sverige.
  • Skapad: 11 SEP 2020 16:53

Efter tre år som förbundskapten kliver Elina Lineruth av i och med att säsongen 2020 avslutas. Kanotengagemanget finns kvar men en studiestart i Umeå under hösten gör att hon väljer att avsluta sitt kaptensuppdrag. Michaela Jonsson Lindblad, som har delat på ansvaret tillsammans med Elina de senaste åren, finns kvar och får nu sällskap av en trio som ska stötta och utveckla juniorlandslagsverksamheten.

Cissi - Mackan - Max 

Cissi Velin ersätter Elinas tidigare roll. Karlskronabaserade Cissi har lång erfarenhet från idrott i allmänhet och kanot i synnerhet. Hon har varit aktiv i landslagssammanhang i ungdoms- och junioråren samt även ingått i det svenska landslaget i Drakbåt under några år efter sprintkarriären. Efter paddelåren gjorde hon en elitsatsning inom rodd under ett par år för att söka nya utmaningar och testa vingarna inom en annan vattenidrott. Parallellt med hennes aktiva karriär har hon under många år fungerat som ledare i olika roller. Som klubbtränare i KK Eskimå, tränare i KanotSyd-verksamheten och på landslagsnivå inom Drakbåt. På senare år har hon även närmat sig Parakanoten och är idag tränare för en Parakanotist i hemmaklubben samt ingår i SKFs grupp inom Erasmusprojektet ”Freedom on water”. Inte minst kunskapen inom Parakanot blir en styrka i hennes nya uppdrag. Det finns idag inga rena juniortävlingar internationellt men grenen utvecklas kontinuerligt och förhoppningsvis kan juniortävlingar integreras på samma sätt som på seniorsidan framöver.

Utöver Michaela och Cissi kompletteras ledarstaben med Marcus Andersson och Max Ed som kommer att vara resurspersoner i olika utsträckning vid några av lagets samlingar. Båda två har bred erfarenhet från tidigare elitsatsningar, inte minst från besättningspaddling på internationell mästerskapsnivå inom såväl sprint som maraton.

Juniorlaget kommer att ha ett par samlingar under senhösten med mycket inriktning på besättningspaddling. Först ut är ett läger i Linköping där hela den nya kvartetten kommer att vara på plats.

Kortsiktigt lösning i långsiktigt tänk

Den nya ledningen är i första hand en lösning för säsongen 2021. Kanotförbundet, med Åsa Eklund i sin nya roll som "High Performance Manager" i spetsen, har inlett ett arbete med att se över elit- och den elitförberedande verksamheten inom Slätvatten. Syftet är att tydliggöra en röd tråd genom landslagsverksamheten på olika nivåer, däribland Juniorlandslaget. Arbetet kommer att pågå under slutet av 2020 och över 2021 för att vara klart till 1 oktober 2021 då förberedelserna inför 2022 och framåt inleds. Hur organisation och verksamheten då ska se ut i detalj får det nu uppstartade arbetet avgöra.     

Tack och välkomna

Så – samtidigt som vi välkomnar den till stora delar nya kvartetten riktar vi ett varmt tack till Elina för hennes år som kapten, stöd och inspirationskälla. Tack, Elina! Och välkomna, Cissi, Mackan och Max!

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info