Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Sverige deltar inte på EM i maraton

25 AUG 2020 20:11
Efter senaste veckornas nya klusteruppkomster av Corona i flera europeiska länder och efter bulletin och säkerhetsrutiner annonserats för EM i kanotmaraton i ungerska Györ, har landslaget beslutat att inte delta.
  • Skapad: 25 AUG 2020 20:11

Förbundskapten Danny Hallmén har tillsammans med SKF beslutat att Sverige inte deltar på EM i kanotmaraton i ungerska Györ.

Dels har läget blivit instabilare ute i europa utifrån smittospridningsperspektiv, men de största aspekterna som anlett till beslutet är:

  • Samtliga aktiva och ledare måste kunna uppvisa 2st negativa Covid-19-tester inom fem dagar till inresa. Testerna är både komplicerade att få till logistiskt och dyra. En extrakostnad på 4000 kr plus resekostnader till ex Stockholm skulle tillkomma varje aktiv.

 

  • Om någon skulle insjukna på plats, väntar karantän och vid bekräftad Covid-19 väntar 14 dagars karantän. Utöver det utförs smittspårning och personer som varit kring den insjukne hamnar också i karantän. Det utgör en risk att ett enskilt sjukdomsfall i laget kan drabba hela laget. Det innebär förutom ett stort förkast av tid, en ekonomisk risk även en stor psykologisk risk.

Sammantaget bedöms riskerna för stora och inte värda att ta i förhållande till vinsterna att åka och tävla. För förhandsuttagna kanotister Joakim Lindberg och Emil Svensson som ansågs vara aktiva med klara medaljchanser bedömdes riskerna kunna vara värt eventuella result och de erbjöds åka ned och tävla på egen hand, men har avböjt utifrån olika anledningar som vi respekterar.

Mer information om kommande läger och verksamhet, kommer inom snart.

/Danny Hallmén

Skribent: Danny Hallmén
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info