Hoppa till sidans innehåll

U16-landslaget söker ny kapten - kanske du!?

27 NOV 2019 21:26
Ungdomslandslaget (U16) i Sprint söker nu en efterträdare till Jennie Halvardsson som avslutar det kaptensuppdrag hon delat med Conny Edholm de senaste åren. Intresserad? Skicka in en intresseanmälan senast 12 december!
  • Skapad: 27 NOV 2019 21:26

Ungdomslandslaget (U16) Sprint söker ny Förbundskapten

Sedan många år finns ett U16-landslag inom Sprint vars årliga huvudmål utgörs av Nordiska Mästerskapen. Jennie Halvardsson som de senaste åren haft ansvaret som en av två Förbundskaptener avslutar nu sitt uppdrag vilket gör att vi söker hennes efterträdare.

Samtidigt passar vi på att rikta ett stort tack till Jennie som stöttat, guidat, peppat och inspirerat många kanotister genom sitt kaptensuppdrag de senaste åren - guld värt!

Uppdraget

Landslagsverksamheten för U16 är begränsad till NM som utgörs av en helg i augusti samt ett förberedande NM-läger på ca 3-4 dagar. Därutöver tillkommer vanligtvis deltagande på 2-3 tävlingar under våren/sommaren för att lära känna verksamheten och observera de aktiva inför kommande laguttagning till NM, som vanligtvis sker under Sprint-SM.

Utöver det givna huvudmålet NM syftar U16-landslaget till att utbilda och inspirera de uttagna kanotisterna inför deras fortsatta satsning. Ett viktigt, givande och mycket roligt uppdrag! Perfekt för dig som vill ha ett avgränsat uppdrag med en blandning av både förberedande träning och hetluften under en intensiv NM-helg.

Två Förbundskaptener ansvarar för verksamheten i form av att planera, kommunicera, genomföra och utvärdera säsongen med NM som huvudmål. Conny Edholm, som delat uppdraget tillsammans med Jennie, kommer att fortsätta även under 2020.

Du åtar dig arbetet på årsbasis. Vill du avsluta ditt uppdrag ansvarar du för att, senast den 1/11 under innevarande år, meddela detta till Slätvattenkommittén Elit.

Kvalifikationer

Ditt allmänna ledarskap tillsammans med din förmåga att leda ungdomar och skapa en trygg och utvecklande miljö är avgörande i rollen som U16-kapten. Likaså din erfarenhet inom idrott i allmänhet och kanot i synnerhet.

En god förmåga att samarbeta utgör en central del i uppdraget och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. SKF:s tränarutbildningar, liksom övriga idrottsrelaterade tränarutbildningar, är starkt meriterande.

Ersättning

Uppdraget arvoderas med 750 kr/dag under de dagar ni har verksamhet med landslaget. Kost och logi i samband med de dagar ni har verksamhet med landslaget står SKF för. Reseersättning utgår för transport till och från uppdrag.

Hur söker jag?

Skicka in din intresseanmälan med en beskrivning av vem du är, vilken tränarerfarenhet du har samt vad du kan bidra med som Förbundskapten för U16-landslaget till This is a mailto link, senast torsdagen den 12/12. Slätvattenkommittéerna kommer sedan att ta ett beslut utifrån inkomna ansökningar och presentera en ny kapten under januari 2020.

Begränsat registerutdrag

Den 1/1 2020 införs ett krav på att alla nya ledare som har regelbunden eller direkt kontakt med barn och ungdomar ska visa upp ett begränsat registerutdrag. Detta kommer givetvis även SKF att tillämpa för ett uppdrag som detta.

Frågor?

Conny Edholm, Förbundskapten U16-landslaget: This is a mailto link

Dag Johansson, SKF Kansli: This is a mailto link

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info