Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterad info från Slätvattenkommittén

13 AUG 2020 08:57
Slätvattenkommittén Bredd kompletterar tidigare information med anledning av den corona-anpassade tävlingsverksamheten som nu drar igång.
  • Skapad: 13 AUG 2020 08:57

För er som ska delta i nationell i slätvattenstävling 2020, läs detta!

Restriktionerna p.g.a. covid-19-pandemin, tillsammans med en helt inställd SM-vecka, ger stora svårigheter att genomföra det vi önskar denna säsong. Vi kan i princip att bara köra en tävlingsklass vid varje tävlingstillfälle.

Ett program finns nu på hemsidan, men stor risk för ändringar finns. Eventuellt tillkommer ytterligare tävlingar sent på säsongen. Så här långt kommer alla tävlingar att mer eller mindre också att vara svenska mästerskap eller riksmästerskap. Inbjudningar kommer löpande.

När det gäller att ordna SM-distanser har vi prioriterat i ordningen D/H22, D/H18, D/H16, masters, D/H14, och när det gäller discipliner i ordningen K1, K2, K4, stafetter.

För er som deltar som aktiva och ledare på tävling i år gäller:

  • Följ myndigheternas råd och anvisningar! Följ de instruktioner ni får av tävlingsledningen! Ohörsamhet kan bli disciplinärende.
  • För mästerskapstävlingarna i år gäller nu att man bara får tävla i sin ordinarie klass. Detta för att förhindra mer deltagande än planerat. Detta gäller även de K2-lopp som körs. Detta kommer att förtydligas i varje inbjudan. Beroende på utveckling och erfarenhet under säsongen ser vi över detta beslut inför Besättningsregattan, som kommer att inriktas helt på SM-distanser i K2 och K4. Där hoppas vi andra regler kommer att gälla.
  • Kanottävlingar körs utan publik tills vidare. Tänk på detta när det gäller anhöriga! Vi hoppas på att websända mesta möjliga.
  • Anmäl er i tid! Av säkerhetsskäl och för planering kommer efteranmälning att vara försvårad, och kanske omöjlig på tävlingsdagen. Kostnaden per start är 50:- högre detta år.
  • Saker kan fort förändras. Datum kan ändras och tävlingar kan tillkomma. Eventuella uppdateringar informeras om här på kanot.com.

Slätvattenkommittén Bredd

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info