Hoppa till sidans innehåll

Uttagningar och förtydligande för Maratonlandslaget

29 MAJ 2018 15:57
En förhandsuttagen trupp till EM i Kroatien i juli är klar, innan den kompletteras efter Nyköpingsregattan. Maratonkaptenen gör också ett förtydligande kring Göta Kanalloppet.
  • Skapad: 29 MAJ 2018 15:57

En del av truppen till EM i Metkovic, Kroatien är klar och uttagen. Truppen kommer att kompletteras med ytterligare paddlare efter Nyköpingsregattan. Den uttagna truppen hittar ni under "Landslaget kallas..." eller här: Truppen.

Inför EM och Nations Challenge (TV-sänd Short Track i Trollhättan 24/8) kommer ett samträningsläger hållas i Borensberg 18-21/6. Dit är ett stort antal kanotister inbjudna för antingen förberedelse inför EM och Nations Challenge, eller för att sparras och få stöttning inför framtiden. Även den truppen kommer att kompletteras efter Nyköpingsregattan och finns under "Landslaget Kallas..." eller här: Truppen

Ett förtydligande gällande Göta Kanalloppets inverkan på uttagningar så är det loppet inte ett rent uttagningslopp. Det står dock i maratonlandslagets uttagningskriterier att andra långlopp med bra konkurrens kan beaktas, varvid Göta Kanalloppet således kan inverka vid bra konkurrens. Det väger dock mindre än de specifika uttagningstävlingarna.

Göta Kanalloppet står i vår planering som en träningstävling och är ett ypperligt tillfälle att få bra träning och erfarenhet av långlopp med våghäng, positionering, ryck, skvalp och allt vad det innebär. Därför rekommenderas samtliga landslagsaspiranter, framför allt juniorer, att delta på Göta Kanalloppet!

Lycka till allihopa!

Mvh 

Maratonkapten - Danny Hallmén

Skribent: Danny Hallmén
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info