Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Röda trådenläger Sprint-maratonteamt 04-05 den 11-13 mars

17 MAR 2022 00:00
I helgen genomfördes två läger för Röda tråden junior i strålande solsken. Tjejerna var i Malmö och killarna i Halmstad för att träna besättning & teknik. Det blev 5 pass där fokuset var teknikutveckling, besättning och att utveckla aerob kapacitet.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2022 00:00

I Halmstad där Thomas Edhag var tränare i Halmstad grillades grabbarna i K4-tänk och teknik generellt. De hann även med en teamaktivitet mellan passen på lördagen. Magnus Persson stöttade med filmning och att allt praktiskt fungerade på plats.

I Malmö avverkade tjejerna varv efter varv i kanalen både i K2 och K4:a bland fiskelinor, roddare och plastpåsar. På lördagen pratade vi om gruppen, vilka utmaningar som lätt kan uppstå i en tjejgrupp samt vad man kan göra åt det. Vi kom fram till att rak och ärlig kommunikation, prata direkt med den person det berör samt att skilja på person och prestation är viktiga nycklar för ett gott gruppklimat. För ledarna är det viktigt att se alla i gruppen. På lördagens eftermiddagspass fick gruppen utmaningen att hela teamet skulle göra så bra tid som möjligt på kanalrundan genom att fördela smart i K2:or och K4:or.

Både tjejerna och killarna genomförde lägret på ett fint sätt och vi ser fram emot att träffa er igen den 14-18/4 i Lidköping. Vi vill skicka ett STORT TACK till Halmstad och Malmö kanotklubb för all hjälp och stöd och att vi fick vara i era klubblokaler samt till Kalle Andrée för transport av kanoter.

Åsa Eklund

tjej2.jpg

tjej3.jpg

tjej4.jpg

tjej5.jpg

tjej6.jpg

tjej7.jpg

tjej8.jpg

Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info