Hoppa till sidans innehåll

Svenska ungdoms och juniorcupen 2021!

23 APR 2021 14:33
Svenska ungdoms och juniorcupen kommer att genomföras 2021!
  • Uppdaterad: 23 APR 2021 14:33

Under våren har projektgruppen för Svenska ungdomscupen (SUC) och juniorcupen (JUC) haft regelbundna möten för att utveckla cupen både på kort och lång sikt. Projektgruppen består av de klubbar som under året var tilltänkta SUC/JUC-arrangörer och skapades efter vinterns arrangörsträff. På arrangörsträffen fanns en samsyn om att cupen och dess tävlingsformer borde förnyas och våga testa mer nya tävlingsformer med målet att attrahera fler ungdomar att tävla och göra tävlandet till en positiv upplevelse.

Gruppen har som uppgift att förnya SUC/JUC både på lång sikt men även att planera årets tävlingsprogram. Av förklarliga skäl har mycket fokus hamnat på hur vi ska hantera årets cup, förra året ställde Slätvattenkommitten ganska tidigt in hela SUC/JUC och riktade in sig på att kunna genomföra SM-tävlingar för alla klasser med lyckat resultat.

Till i år har det funnit en stark vilja att ge de yngre och mindre erfarna kanotisterna möjlighet att få komma ut och tävla. SUC/JUC-gruppen har därför tagit det glädjande beslutet att genomföra SUC/JUC under 2021, exakt hur upplägget kommer bli är däremot inte fastlagt ännu.
Ett scenario är att tävlingarna som är planerade att köras i aug/sept kommer att kunna genomföras som tänkt. Beroende på hur restriktionerna ser ut under maj/juni är det troligt att de planerade SUC-helgerna ersätts med tävlingsmoment som genomförs i form av klubbtävlingar eller om det tillåts mindre lokala tävlingar med grannklubbar. Dessa tävlingar kommer isåfall att ge deltagarpoäng i SUC/JUC. Det kan också bli fråga om nya tävlingsdatum för vissa tävlingar om möjligheter öppnar sig under sommaren.

Budskapet är att klubbarna ska planera för tävlingar och för att arrangera tävlingar på lokal nivå antingen med bara klubben eller ihop med några grannklubbar!

SUC/JUC-gruppen inväntar nu Folkhälsomyndighetens besked i slutet av april som kommer ge riktlinjerna för hur möjligheterna ser ut framöver.  Gruppen kommer därefter ta ett möte och återkommer med en plan för SUC/JUC 2021 under första veckan i maj.

Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info