Hoppa till sidans innehåll

Junior


Förbundskaptener, Juniorlandslaget

Michaela Jonsson-Lindblad: This is a mailto link

Cissi Velin: This is a mailto link

Verksamhetsplan 2020 & Uttagningskriterier

Du hittar en coronaanpassad verksamhetsplan samt uttagningskriterier här.

Om Juniorlandslaget

Juniorlandslaget (U18) i Sprint åker årligen iväg på två mästerskap; dels NM tillsammans med U16- och U21-trupperna, dels Junior-VM eller Junior-EM som ofta är säsongens stora mål för de som tar en plats till Juniorlandslaget. Som junior finns det även möjlighet att ta en plats till EM eller VM i Maraton som kör juniortävlingar i samband med deras seniormästerskap, läs mer om Maratonlandslaget här.

I junioråldern börjar de fysiska grundförutsättningar vad gäller utvecklingstakt att jämnas ut bland de aktiva och man tävlar på mer lika villkor sett till utveckling än jämfört med i ungdomsklasserna. I denna ålder bestämmer sig dessutom många på om man vill elitsatsa inom kanoten och göra jobbet som krävs. Fortfarande förespråkas en allsidig utveckling och uttagning till laget grundas på samtliga distanser. Vikten av att vara en del av ett lag och bidra till en positiv stämning är givetvis en fortsatt mycket viktig del i landslagsaktiviteterna.

Till EM och VM tas en trupp ut för att prestera så bra som möjligt, få en möjlighet att träna på formtoppning och få en erfarenhet av vad som krävs internationellt. Till NM tas ofta en något större trupp ut än till EM/VM, vilket även ger utrymme för aktiva som ännu inte hunnit lika långt i sin utveckling.

Junioråldern är en spännande ålder, ett avstamp mot seniortiden där de aktiva ska göra sina främsta prestationer i karriären.

Uppdaterad: 24 SEP 2020 16:11 Skribent: Dag Johansson


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info