Hoppa till sidans innehåll

Röda tråden


Den 1 oktober 2021 startade Svenska Kanotförbundet en långsiktig satsning, Röda Tråden, för att lyfta svensk kanot inom sprint, maraton och para med sikte mot framtiden. Satsningen Röda Tråden, som är SKF:s Träningssystem för slätvatten (Sprint & Maraton), handlar framför allt om att stötta de aktiva och deras tränare i tränings- och utvecklingsprocessen. I satsningen ingår samlingar, läger och utbildningar både för de aktiva och deras tränare. 

Ungdom
På ungdomsnivå 14–16 år är syftet att stimulera till goda utvecklingsmiljöer ute i klubbarna där de aktiva trivs och har möjlighet att utvecklas både som människor och idrottare.

Junior 
Syftet på juniorsidan är att stimulera till ett större och starkare juniorfält samt till goda utvecklingsmiljöer på klubb-, RIG- och NIU nivå. Målet är fler OS- och VM-medaljer i besättning och individuellt från 2024 och framåt. 

U21
Satsningen på U21-sidan syftar till att stimulera till ett större och starkare seniorfält i åldern 19–21 år samt till goda utvecklingsmiljöer ute i klubbarna och på Elitcentret i Jönköping. Även här är målet fler OS- och VM-medaljer i besättning och individuellt från 2024 och framåt. 

Para
Satsningen ska stimulera till goda utvecklingsmiljöer för våra parakanotister ute i klubbarna med fokus på adekvat träning, teknik och utbildning för både ledare och aktiva. Det är en långsiktig satsning för att utveckla svensk parakanot med sikte på fler Paralympiska- och VM-medaljer från 2024 och framåt.

– – 

Den 11 juli 2022 släpptes inbjudan till ”Breddelitsatsning för ungdomar födda 07–08” samt ”Elitsatsning för juniorer födda 05–06”. Kopplat till dessa två satsningar erbjuder SKF utbildningen ”Levande kanot” som är den kanotspecifika delen i Tränare 2 samt ”Ledande kanot” som är den kanotspecifika delen i Tränare 3. ”Levande kanot” går hand i hand med ”Breddelitsatsning för ungdomar” och ”Ledande kanot” med ”Elitsatsning för juniorerna”.

 

För mer information klicka på respektive länk nedan. 

Breddelitsatsning för ungdomar
Inbjudan ”Sprint & Maratonteamet 07–08”
Information till deltagare "Sprint & Maratonteamet Ungdom"

Elitsatsning för juniorer
Inbjudan ”Sprint & Maratonteamet junior 05–06”
Information till deltagare "Sprint & Maratonteamet Junior"

Elitsatsning för U21
Inbjudan ”Träningsgrupp U21”
Information till deltagare "Träningsgrupp U21"

Breddelitsatsning för Para
Inbjudan ”Träningsgrupp Para”
Information till deltagare "Träningsgrupp Para"

Utbildningen Levande kanot
Inbjudan ”Levande kanot”
Information till deltagare "Levande kanot"

Utbildningen Ledande kanot
Inbjudan ”Ledande kanot”

 

Uppdaterad: 10 OKT 2022 09:35 Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info