Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan Levande kanot 2021-22


Inbjudan Levande kanot
- den kanotspecifika delen i Tränare 2

Tränare 2 är andra steget i SKF:s utbildningsstruktur där ”Levande kanot” utgör den kanotspecifika delen av utbildningen och ”Grundutbildning för tränare” den mer allmänna delen. Den sistnämna kursen arrangeras av SISU Idrottsutbildarna är en generell utbildning som behandlar ledarskapet samt andra idrottsallmänna områden.

 

Inriktning Levande kanot
Levande kanot inriktar sig mot träning i åldern 13-16 år det s k grund- och uppbyggnadsstadiet. Kanotspecifik träningslära, teknik och besättningsträning är de tre huvudområdena.  

 

Upplägg
Levande kanot startar i oktober 2021 och löper sedan under ett helt år. Den kommer att integreras med SKF:s breddelitsatsning för ungdomar med start samma datum. Utbildningen löper under ett år i syfte att följa ett helt år med de olika träningsperioderna inklusive planering, genomförande och utvärdering. Utbildningen sker både genom fysiska och digitala träffar (se plan nedan). Mellan träffarna kommer du få uppgifter att utföra med dina aktiva samt ingå i ett tränarnätverk i syfte att knyta kontakter och utbyta erfarenheter.

 

Utbildningsplan (blå digitalt, röd fysiska träffar)

1 okt   Startskottet 16:00-17:00 Klicka här >>
15-17 okt Breddelit läger 1 Norr, Mitt, Syd
11 nov Tränarnätverk/utb. 19:30-21:30 Digitalt
9 dec Tränarnätverk/utb. 19:30-21:30 Digitalt
21-23 jan Tränarkonvent Bosön
10 mar Tränarnätverk/utb. 19:30-21:30 Digitalt
7 apr  Tränarnätverk/utb. 19:30-21:30 Digitalt
26-29 maj Breddelitläger 2 Norr, Mitt, Syd
30 jun Tränarnätverk/utb. 19:30-21:30 Digitalt
29 sep Avslut summering 19:30-21:3 Digitalt


Förkunskaper

Tränare 1: Lekande kanot, HLR samt SISU Idrottsutbildarnas utbildning ”Introduktionsutbildning för tränare” alternativt den tidigare ”Plattformen”

 

Vem kan anmäla sig till Levande kanot?
Alla som uppfyller förkunskapskraven eller har motsvarande kunskaper samt de som är tränare till en aktiv som ansökt till ”Sprint & Maratonteamet 06-07”. Har ni frågor kring förkunskapskrav kontakta Åsa Eklund.

Anmälan
Anmäl dig senast den senast 1:e september, klicka här för anmälan >>.
Till andra delkursen som arrangeras av SISU Idrottsutbildarna, ”Grundutbildning för tränare” anmäler du dig själv via ditt RF-SISU distrikt. Du väljer själv om du vill gå kursen samtidigt som Ledande kanot eller när du avslutat den.

 

Kostnad
Ledande kanotutbildningen kostar 3 000 kr per person inklusive de båda Breddelitlägren. Resor till lägren samt kostnaden för Tränarkonventet tillkommer.

 

Detaljupplägg
Skickas ut under september

 

Övrigt
Ambitionen är att hålla uppsatta datum i utbildningsplanen med viss reservation för mindre justeringar. Plats för breddelitlägren är inte helt fastställda i dagsläget. Du kommer välja den ort som ligger närmast där du bor. Det vi vet i dagsläget är att Norr breddelitlägret kommer förläggas i Luleå, Mitt i Stockholmsregionen eller dess närhet, Syd i Skåne eller Småland.

 

Frågor
Har du frågor om satsningen är du välkommen att kontakta Åsa Eklund, This is a mailto link alt 073-331 19 77

 

Varmt välkomna!


Åsa Eklund, HPM

Uppdaterad: 24 JUN 2021 11:51 Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info