Hoppa till sidans innehåll

Deltävlingar


Tävlingar JUC

Följande tävlingar utgör deltävlingar i JUC 2019:

  • Göta Kanalloppet, Vassbacken
  • Tolvenregattan, Hofors
  • Maraton-SM, Malmö
  • Lidköping special, Lidköping
  • Regional SUC/JUC (Lilla Edet, Moälven och ?)
  • Besättningsregattan, Katrineholm

För tävlingsinbjudningar till samt en översikt av hela tävlingsprogrammet, klicka här.

Besättningsregattan

I enighet med önskemål från både aktiva och ledare, att erbjuda fler besättningslopp, arrangeras en besättningsregatta. Tanken är att ha en helg i tävlingsprogrammet som enbart ägnas åt besättningspaddling. Syftet är att ha kul tillsammans och främja lagkänsla i en annars, till största delen, individuell sport.

På besättningsregattan tävlar man i regionslag, som leds av en regionkapten. Det är kaptenen som sätter samman besättningarna men givetvis ska alla få paddla så mycket som möjligt.

Regionerna som deltar är Region Norr (slås ev ihop med Mellansvenska), Kraftcenter Stockholm, Region Öst (Sörmland, Östergötland och Småland), Mellansvenska, Paddla i Väst och Kraftcenter Syd.

Regional SUC/JUC

De regionala SUC/JUC-tävlingar fortsätter! Syftet är att arrangera en endagstävling som ligger geografiskt hyfsat nära de tävlande. Tidpunkten är vald för att nybörjare och de som gått i kanotskola under sommaren ska kunna åka med på en mindre, regional tävling.

För arrangörerna innebär det en tävling med färre deltagare och därmed färre lopp att organisera. Upplägget är sådant att det inte behövs bojade banor och tidtagning. Kravet på en välorganiserad och rolig tävling kvarstår dock. På samtliga regionala tävlingar körs 200 m, långlopp och lottat besättningslopp. Därutöver har arrangören fritt fram att sätta sin egen prägel på tävlingen och tänka i nya banor vad gäller tävlingsmoment och extralopp. Möjligheterna är näst intill obegränsade!

Uppdaterad: 24 MAJ 2019 00:04 Skribent: Dag Johansson


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info