Hoppa till sidans innehåll

Deltävlingar


Tävlingar SUC

För tävlingsinbjudningar samt en översikt av hela tävlingsprogrammet, klicka här. Vilka tävlingar som utgör SUC/JUC tävlingar framgår i översikten. 

Besättningsregattan

I enighet med önskemål från både aktiva och ledare, att erbjuda fler besättningslopp, arrangeras en besättningsregatta. Tanken är att ha en helg i tävlingsprogrammet som enbart ägnas åt besättningspaddling. Syftet är att ha kul tillsammans och främja lagkänsla i en annars, till största delen, individuell sport.

På besättningsregattan tävlar man i regionslag, som leds av en regionkapten. Det är kaptenen som sätter samman besättningarna men givetvis ska alla få paddla så mycket som möjligt.

Regional SUC/JUC

De regionala SUC/JUC-tävlingar fortsätter! Syftet är att arrangera en endagstävling som ligger geografiskt hyfsat nära de tävlande. Tidpunkten är vald för att nybörjare och de som gått i kanotskola under sommaren ska kunna åka med på en mindre, regional tävling.

För arrangörerna innebär det en tävling med färre deltagare och därmed färre lopp att organisera. Upplägget är sådant att det inte behövs bojade banor och tidtagning. Kravet på en välorganiserad och rolig tävling kvarstår dock. På samtliga regionala tävlingar körs 200 m, långlopp och lottat besättningslopp. Därutöver har arrangören fritt fram att sätta sin egen prägel på tävlingen och tänka i nya banor vad gäller tävlingsmoment och extralopp. Möjligheterna är näst intill obegränsade!

SUC/JUC Närtävling - nyhet 2021!

Till följd av coronapandemin har majoriteten av våra tävlingar under 2020 och första halvåret 2021 ställts in och den grupp som drabbats hårdast är de allra yngsta som är de som allrminst möjlighet till tävling. SUC-gruppen har därför tagfit beslutet att införa begreppet Närtväling för att uppmuntra till enkla tävlingar på klubb och lokal nivå.
En närtävling är ett mycket enkelt arrangemang som ska kunna arrangeras av vilken klubb som helst utifrån dess förutsättningar. Närtävlingarna räknas in i SUC-totalen och ger deltagarpoäng. Det kan vara en tävling med enbart den egna klubbens medlemmar som deltagare men det kan också vara en tävling med en eller flera närliggande klubbar. Tävlingsformerna och distanserna utformas utifrån de lokala förutsättningarna, enda kravet är att ska det finnas både K1 och besättningssträcka på tävlingen. Inga krav på banor eller tidtagning, keep it simple!
Starta klasser ihop om det behövs för att få till bra tävlingar, mixa besättningar, låt fantasin flöda för att göra kul arrangemang det viktigaste är att vi får igång tävlingsnerven ute i landet!

Läs mer om närtävlingar här >>

Uppdaterad: 22 JAN 2020 23:07 Skribent: Dag Johansson

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info