Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Deltävlingar


Tävlingar SUC

För tävlingsinbjudningar samt en översikt av hela tävlingsprogrammet, klicka här. Vilka tävlingar som utgör SUC/JUC tävlingar framgår i översikten. 

Besättningsregattan

I enighet med önskemål från både aktiva och ledare, att erbjuda fler besättningslopp, arrangeras en besättningsregatta. Tanken är att ha en helg i tävlingsprogrammet som enbart ägnas åt besättningspaddling. Syftet är att ha kul tillsammans och främja lagkänsla i en annars, till största delen, individuell sport.

På besättningsregattan tävlar man i regionslag, som leds av en regionkapten. Det är kaptenen som sätter samman besättningarna men givetvis ska alla få paddla så mycket som möjligt.

Regional SUC/JUC

De regionala SUC/JUC-tävlingar fortsätter! Syftet är att arrangera en endagstävling som ligger geografiskt hyfsat nära de tävlande. Tidpunkten är vald för att nybörjare och de som gått i kanotskola under sommaren ska kunna åka med på en mindre, regional tävling.

För arrangörerna innebär det en tävling med färre deltagare och därmed färre lopp att organisera. Upplägget är sådant att det inte behövs bojade banor och tidtagning. Kravet på en välorganiserad och rolig tävling kvarstår dock. På samtliga regionala tävlingar körs 200 m, långlopp och lottat besättningslopp. Därutöver har arrangören fritt fram att sätta sin egen prägel på tävlingen och tänka i nya banor vad gäller tävlingsmoment och extralopp. Möjligheterna är näst intill obegränsade!

SUC/JUC Närtävling 2022

Till följd av coronapandemin infördes 2021 konceptet SUC Närtävling för att få igång fler lokala tävlingar. Konceptet föll väl ut och blir kvar 2022.

Läs mer om närtävlingar här >>

Uppdaterad: 22 JAN 2020 23:07 Skribent: Dag Johansson

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info