Hoppa till sidans innehåll

SUC Närtävling - nyhet 2021


Så här körs SUC/JUC säsongen 2021

Pandemin har under 2020 och 2021 slagit hårt mot tävlignarna för våra yngsta. För att ändå se till att våra ungdomar erbjuds möjlighet till tävlingstillfällen har SUC gruppen beslutat att införa SUC Närtävlingar. 

SUC Närtävlingar - från och med nu!
En närtävling är ett mycket enkelt arrangemang som ska kunna arrangeras av vilken klubb som helst utifrån dess förutsättningar. Närtävlingarna räknas in i SUC-totalen och ger deltagarpoäng. Det kan vara en tävling med enbart den egna klubbens medlemmar som deltagare men det kan också vara en tävling med en eller flera närliggande klubbar, rådande omständigheter styr! Tävlingsformerna och distanserna utformas utifrån de lokala förutsättningarna. Inga krav på banor eller tidtagning, keep it simple!
Starta klasser ihop om det behövs för att få till bra tävlingar, mixa besättningar med vuxna och ungdomar, låt fantasin flöda för att göra kul arrangemang. Det viktigaste är att vi får igång tävlingsnerven ute i landet!

De enda kraven är att ska det finnas både K1 och besättnings/stafett/lagmoment på tävlingen samt gällande råd och restriktioner följs!  

Målsättningen är att deltagaravgifterna ska hållas på ett minimum, önskvärt med ett självkostnadstänk på dessa tävlingar.
 

Poängberäkning Närtävlingar tävlingsperiod, 13:e maj – 19:e september:
Den första tävlingsperioden för närtävlingar är från 13:e maj tom 30:e juni, därefter görs en avstämning och en summering av hur upplägget har fungerat.  

Uppdatering av tävlingsperiod för När-SUC, Slätvattenkommitten har beslutat att När-SUC ska köras hela säsongen tom 19/9, dock gäller som tidgare begränsning om 3 tävlingar på hela säsongen som varje kanotist kan räkna in.

Under säsongen får varje tävlande maximalt räkna deltagande i 3 närtävlingar. På varje tävling får man räkna 1 deltagarpoäng per start och maximalt 3 starter per tävling, varav minst en ska vara K1 och en vara i besättning. Kör man 3 starter på en tävling och både K1/besättning så får man 1 bonuspoäng. Dvs maximalt 4poäng per tävling.

Beräkningen för klubbtävlingen beräknas med 1 poäng per deltagare och start med maximalt 3 starter per tävling och maximalt 3 tävlingar under perioden.

Klasser
Ordinarie SUC/JUC klasser:
SUC årsvis (födda 2005–2010): F/P 05-10
JUC: H/D 18 och H/D 21

Vi vill arrangera, hur gör vi?
För att få till så många tävlingar som möjligt vill vi att ni ute klubbarna börjar prata med varandra i klubben och med grannklubbarna för att se vad ni kan få till hos er. Ni får utifrån era förhållanden och rådande restriktioner komma fram till hur ni ska bjuda in och arrangera tävlingarna. Ni kontaktar förbundet och berättar att ni tänker köra Närtävling och en kort beskrivning av upplägget. För att tävlingarna ska räknas in i SUC/JUC krävs att ni tar fram och skickar in en resultatlista enligt ett speciellt format för att underlätta resultatsammanräkningen. Vi vill också gärna få in bilder och/eller länkar till facebookinlägg eller nyheter på era hemsidor från eventen så vi dela vidare få lite fart på detta.

OBS! Viktigt att nationella och lokala rekommendationer / restriktioner tas hänsyn till och följs!

Kontaktperson på förbundet:
Johan Nilsson
E-post: This is a mailto link
Telefon: 073-33 11 979

Avseende det ordinarie planerade tävlingsprogrammet för SUC/JUC så ser det ut så här:

Datum

Tävling

Arrangör

Disciplin

 

22-23/5

SUC Ryrsjön

Kungälv

Sprint

 

29/5.

Göta Kanal

Lidköping

Maraton

 

19-20/6

SUC/Tolvenregattan

Hofors

Sprint

 

7-8/8.

SUC Moälven

Moälven

Sprint

 

21-22/8

SUC Lidköping

Lidköping

Sprint

 

28 el 29/8.

Regional SUC

Karlskrona, Katrineholm,  Fagervik

Sprint

 

11-12/9.

Maraton SM / SUC

Södertälje

Maraton

 

25-26/9

Besättningsreg + SUC-final

Katrineholm

Sprint

 

 

  • Kungälvstävlingen är inställd.
  • Göta Kanal är inställd.
Uppdaterad: 11 MAJ 2021 16:05 Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info