Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

SUC Närtävlingar 2022


SUC Närtävlingar en succé som blir kvar under 2022!

I spåren av pandemin testades konceptet SUC Närtävling under 2021 med gott resultat, 12 Närtävlingar genomfördes.
Eftersom intresset är stort och konceptet upplevdes som tilltalande får det vara kvar och kan förhoppningsvis växa ytterligare.
Enda skillnaden jämfört med 2021 är att man inte kan köra en ren klubbtävling utan det måste vara deltagare från minst 2 klubbar.

SUC Närtävlingar - från och med nu!
En närtävling är ett mycket enkelt arrangemang som ska kunna arrangeras av vilken klubb som helst utifrån dess förutsättningar. Närtävlingarna räknas in i SUC-totalen och ger deltagarpoäng. Tävlingsformerna och distanserna utformas utifrån de lokala förutsättningarna. Inga krav på banor eller tidtagning, keep it simple!
Starta klasser ihop om det behövs för att få till bra tävlingar, mixa besättningar med vuxna och ungdomar, låt fantasin flöda för att göra kul arrangemang. Det viktigaste är att vi får igång tävlingsnerven ute i landet!

De enda kraven är att ska det finnas både K1 och besättnings/stafett/lagmoment på tävlingen samt att det sak vara deltagare från minst 2 föreningar med i tävlingen.

Målsättningen är att deltagaravgifterna ska hållas på ett minimum, önskvärt med ett självkostnadstänk på dessa tävlingar.
 

Poängberäkning Närtävlingar tävlingsperiod, 1:e maj – 4:e september:
Årets tävlingsperioden för närtävlingar är från 1:e maj tom 4:e september, förändring av perioden kan göras om det visar sig att tävlingsprogrammet för SUC i övrigt förändras.

Under säsongen får varje tävlande maximalt räkna deltagande i 3 närtävlingar. På varje tävling får man räkna 1 deltagarpoäng per start och maximalt 3 starter per tävling, varav minst en ska vara K1 och en vara i besättning. Kör man 3 starter på en tävling och både K1/besättning så får man 1 bonuspoäng. Dvs maximalt 4poäng per tävling.

Beräkningen för klubbtävlingen beräknas med 1 poäng per deltagare och start med maximalt 3 starter per tävling och maximalt 3 tävlingar under perioden.

Klasser
Ordinarie SUC/JUC klasser:
SUC årsvis (födda 2005–2010): F/P 05-10
JUC: H/D 18 
SUC Öppen klass (19 år och äldre)
PARA om möjlighet finns ska PARA-klass beredas

Efter tävlingen mailas resultatlista in till kontaktpersonen på förbundet.

Vi vill arrangera, hur gör vi?
För att få till så många tävlingar som möjligt vill vi att ni ute klubbarna börjar prata med varandra i klubben och med grannklubbarna för att se vad ni kan få till hos er. Det finns i tävlingsprogrammet rekommenderade datum för Närtvlingar men det är inget krav att dessa datum följs utan en Närtävling kan köra egentligen närsomhelst inom angiven tävlingsperiod.

Ni som redan planerat era Närtävlingar får gärna skicka in detta till ansvarig kontaktperson på förbundet så publiceras ett kalendarium på denna sida. Även om Närtävlingar främst är tänkt att vara lokala får vem som helst ställa upp i en Närtävling så därför testar vi att lista Närtävlingarna i år då detta efterfrågats.


Kontaktperson på förbundet:
Johan Nilsson
E-post: This is a mailto link
Telefon: 073-33 11 979

Uppdaterad: 11 MAJ 2021 16:05 Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info