Hoppa till sidans innehåll

Arrangera tävling


Att arrangera en tävling

Det finns många olika former för att tävla i kanot, följdaktligen många olika tävlingsformer för arrangörer. En del tävlingar kräver mycket av både organisation och funktionärer medan andra, mindre tävlingar är betydligt enklare till form och innehåll och därmed inte omfattande att arrangera.

Vi vill ha mängder av olika tävlingar att välja på för våra kanotister. Slätvattenkommittén Bredd ansvarar för att sätta ihop det nationella tävlingsprogrammet och synka detta med det internationella programmet för att optimera förutsättningarna för våra landslag och undvika onödiga krockar.

Ansök om att arrangera tävling - senast 30 september året innan

För större tävlingar, de som läggs in i det nationella tävlingsprogrammet, ska arrangören ansöka om sanktion och därmed skicka in en intresseanmälan om att arrangera tävlingar. Denna intresseanmälan skickas in till Slätvattenkommittén Bredd genom mail till ordförande Magnus Mattsson-Mårn: This is a mailto link senast den 30 september året innan.

Under hösten varje år arbetar Slätvattenkommittén Bredd med att sammanställa programmet som sedan presenteras runt årsskiftet.

För mindre lokala och regionala tävlingar, som är mycket uppskattade och som vi gärna ser mer av, behöver föreningen inte ansöka om sanktion - bestäm en dag och en form för er tävling, bjud in och kör!

Utveckling av tävlingsformer är även en av SKF:s inriktningar inom Idrottslyftet, vilket gör att ni kan ansöka om medel för att genomföra en ny tävling eller tävlingsform.

SM-arrangör

För att arrangera SM (ex. Sprint-SM eller Maraton-SM) ska ansökan vara Slätvattenkommittén Bredd tillhanda den 30 september två år innan det år ni önskar att arrangera mästerskapet. Ex. ska de som ansöker om att arrangera SM 2020 skicka in sin ansökan senast den 30 september 2018.

Uppdaterad: 30 AUG 2017 10:33 Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info