Hoppa till sidans innehåll

Kompletteringsutbildning steg 1 kajakledareKompletteringsutbildning för Havskajakledare 1

Havskajakedare 1 – Komplettering

Havskajakledare 1 är det första steget i Svenska Kanotförbundets ledarskapsutbildningar. Det är också ett av förkunskapskraven för att kunna bli grön examinator inom Paddelpasset. 

Havskajakledare 1 innehåller blocken Pedagogik A, Teknikens grunder A, Tillämpat ledarskap A, Miljö A och säkerhet A. Den här kompletteringskursen är till för dig som har gått en annan ledarskapsutbildning genom t ex Friluftsfrämjandet, British Canoeing eller någon friluftsutbildning via universitet/folkhögskola/gymnasium som innehåller tillämpat ledarskap (att ta hand om en grupp på vattnet) miljökunskap och säkerhet. Under kursen går ni igenom blocken Pedagogik A och Teknikens grunder A, vars innehåll är viktigt att få med sig om man fortsätter i Svenska Kanotförbundets utbildningsstruktur. 

Förutom en ledarskapsutbildning behövs ett grönt paddelpass eller motsvarande och att du har gått en första hjälpen utbildning och säkerhetsutbildningen GSRT. Efter anmälan görs en validering av förkunskaperna för att se om det finns behov av ytterligare komplettering innan kursen.

Innehåll

Kurser innehåller både teori och praktiska moment på vattnet.

Svenska Kanotförbundets organisation och utbildningsstruktur

En orientering i hur kanotförbundet är organiserat och de formella vägar som finns till lärande.

Teknikens grunder A

Detta kursmoment syftar till att ge deltagaren en inblick i Teknikens Grunder samt förståelse för vad som krävs för en effektiv paddelteknik. Introduktion till teknikens grunder, Pyramiden, Faserna och Boat-Body-Blade.

Pedagogik A

Pedagogik A handlar om hur människor lär sig och hur du som ledare kan arbeta för att skapa bästa förutsättningar för lärande. Tydliggöra kunskapsmål och modeller för lärande. Att kunna omsätta didaktiska modeller i undervisningssituation. Att prova och reflektera kring hur man kan skapa ett lärande klimat.

Datum:  14 maj 2022

Plats: ej bestämd (troligtvis Ingarö), info kommer

Tider: 09:00-17:00 

Pris: 1300 kr medlemmar (SKF förening, Godkänd kanotcentral), 1550 kr partner (ex Friluftsfrämjandet), 1950 kr extern (inkl Havskajakledarkort)

Efter kursen får du behörigheten som Havskajakledare 1 och kan gå examinatorsutbildning för att bli gul eller grön examinator. (Det går bra att anmäla sig samtidigt till både Komplettering och Examinatorsutbildning.)

Priset inkluderar inte ev logi, och inte mat och fika. Du behöver själv ordna lunch och fika. Vi försöker välja plats där det går att tälta för de som behöver övernatta. 

Sista anmälningsdatum: 8 april 2022

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info