Hoppa till sidans innehåll

Paddelpasset

Utveckling och upplevelser genom Paddelpasset! Paddelpasset beskriver olika kunskapsnivåer inom paddling. Nivå 1 Gul är gemensam för alla kanottyper. För nivå 2 Grön skiljer vi på kajak och Canadensare och från nivå 3 Blå är samtliga discipliner unika i sina kunskapskrav. Samtliga godkända examinatorer hittar du här på hemsidan, kontakta någon nära dig för att ta nästa steg. Du kan också läsa mer för att upptäcka innehållet i de olika nivåerna och disciplinerna.
  • Skapad: 06 APR 2014 14:48

Paddelpasset fungerar både som en förstklassig utbildningsplattform och som ett examinationsmaterial.

Att paddelpasset är en utbildningsplattform betyder att det är ett ramverk för vad man som kanotist har för kunskaper på olika nivåer. Föreningar och kanotcentraler kan med hjälp av detta skapa och placera sina aktiviteter nivåmässigt så att de harmonierar med en nationell och internationell standard.

Att man kan examinera sig i paddelpasset betyder att man ”kör (paddlar) upp” och får veta vilken nivå man befinner sig på i systemet. Förutom ett intyg och klarhet över vad man redan kan i relation till de olika nivåerna, får man dessutom en handlingsplan för hur man kan utvecklas ytterligare.

paddelpasset_3_delar

Euro Paddle Pass 

Paddelpasset är den svenska versionen av Euro Paddle Pass, EPP. EPP startade 2003 av Frankrike och Sverige. 2004 blev det en arbetsgrupp med Frankrike, Storbritannien, Irland, Slovenien, Danmark och Sverige. Därefter har även Tyskland, Finland, Italien, Norge och Schweiz anslutit sig och ingår nu i den europeiska gruppen som förvaltar och utvecklar systemet.

Skribent: Dag Johansson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info